Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Mart 2018 - 13:38 Yorum: 0

Saadet zincirlerine dikkat

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Dilek Gündoğan, binlerce kişinin mağdur olduğu Çiftlik Bank ve benzeri dolandırıcılık yöntemleri hakkında...

Saadet zincirlerine dikkat

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Dilek Gündoğan, binlerce kişinin mağdur olduğu Çiftlik Bank ve benzeri dolandırıcılık yöntemleri hakkında konuştu.

Saadet zinciri sistemleri hakkında bilgi veren Gündoğan, tüketicilerin son dönemlerde "piramit satış" sistemi adı verilen yöntemlerle dolandırıldığını belirtti. Dilek Gündoğan, "Daha çok sanal ortamda art niyetli kişilerce gerçekleştirilen ve çeşitli vaatlerle tüketicileri kolay para kazanma yönünde etkileyen bu dolandırıcılık şeklinde, vatandaşlarımız görmedikleri bir yere ya da şirkete para yatırmaları istenmekte ve karşılığında kolay para kazanılacağı vaadiyle kandırılmaktadır" diye konuştu.

Bu saadet zincirlerinin bir örneğininin Çiftlik Bank dolandırıcılığında yaşandığını hatırlatan Gündoğan, "Bugün de Anadolu Farm isimli sistemin çöktüğü ve nitelikli dolandırıcılık yaptığı basında yer almıştır. Tüketicilerimiz saadet zincirlerinin bir yerde koptuğunu ve kopan saadet zincirinin üyelerine maddi ve manevi zararlar vererek üyelerini mağdur ettiklerini unutmamalılar. Tüketicilerimizden her konuda olduğu gibi bu konuda da dolandırıcılıklara karşı dikkatli ve bilinçli olmalarını istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber