Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 02 Eylül 2016 - 22:23 Yorum: 0

Şaban Dede 1. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Fatih Atlı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Şaban Dede Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivan Fatih Atlı oldu.

Şaban Dede 1. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Fatih Atlı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Şaban Dede Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivan Fatih Atlı oldu.

Şaban Dede mesire alanında gerçekleştirilen güreşlere 30 başpehlivanın katıldı. Organizasyona ilçe halkıyla birlikte komşu illerde yaşayan, güreş meraklısı spor severler de yoğun ilgi gösterdi. Sabah saatlerinde minikler kategorisinde start alan yağlı pehlivan güreşlerinin başpehlivan kategorisinde Kırkıpınar'ın başpehlivanları Recep Kara ile Fatih Atlı kozlarını paylaştı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile il ve ilçe bürokrasisinin yakından takip ettiği Tavşanlı güreşlerinin başpehlivanı rakibi Recep Kara'yı mağlup eden Fatih Atlı oldu. Güreşçilere ödüllerini yine protokol üyeleri takdim ederken, Tavşanlı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ağası genç iş adamı Hakan Şahin oldu.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, güreşler sonrası yaptığı değerlendirmede 3 yıldır böyle bir etkinlik için düşüncelerinin olduğunu, 2016 yılında Şaban Dede mesire alanında gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Başkan Güler, "Bu yıl 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Domaniç ilçemizdeki güreşler iptal edildi. Bu bağlamda Tavşanlı'da bölgemizi yakından ilgilendiren ata sporumuzu canlı tutmak adına düzenlediğimiz organizasyon çok anlamlıydı" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber