Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mayıs 2017 - 10:29 Yorum: 0

Saç ekimi öncesi 9 maddeye dikkat

Saç ekimi öncesinin en az saç ekimi sonrası kadar önemli olduğunu belirten Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, saç ekimi öncesi en önemli ve dikkat...

Saç ekimi öncesi 9 maddeye dikkat

Saç ekimi öncesinin en az saç ekimi sonrası kadar önemli olduğunu belirten Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, saç ekimi öncesi en önemli ve dikkat edilmesi gereken kesinlikle en az 3-4 saç ekim merkeziyle görüşerek işleme karar verilmesi olduğunu söyledi.

Real Hair Saç Ekimi Merkezinden Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, "Saç ekimi uygulaması yapıldıktan sonra geri dönüşü çok zor bir uygulamadır. Bu sebeple saç ekiminde saç ön çizgisi önem kazanmaktadır. Çoğu merkez alışıla gelmiş ve kendilerinin zorlanmayacağı herkese aynı saç çizgisi çizmekte ve uygulamaktadır. Oysa herkesin alın ve kafa yapısı farklıdır. Bu yüzden kişiye özel saç saç ön çizgisi belirlenmelidir. Belirlenen saç ekim alanları saç ekim uzmanları ile birlikte detaylı konuşulmalıdır. Karar verilirken olumlu ve olumsuz her aşaması detaylı şekilde sorulmalıdır" dedi.

Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gereken maddeleri şöyle sıraladı:

"Saç ekimi öncesi kesinlikle kan testleri yapılmalı ve olumsuzluklar var ise saç ekimi yapılmamalıdır.

Saç ekimi öncesi alerjik reaksiyonlar konusunda daha önce hassasiyet duyduğunuz ilaç ve besinleri kesinlikle saç ekim uzmanlarına söylemelisiniz.

Saç ekimi sonrası en az 2 gün ekim yapılan saçlar sudan uzak duracağı için kendinizi rahatsız hissetmemeniz için duş almalısınız.

Saç ekimlerinde kanama olmaması için alkol kullanılıyorsa saç ekiminden en az bir hafta öncesinden alkol kullanımı bırakılmalıdır.

Sigara ve türevleri kullanılıyorsa mümkünse bırakılmalı, bırakılamıyorsa maksimum düzeyde azaltılmalıdır.

Rutin kullanılan ilaçlar var ise kesinlikle saç ekim uzmanınıza söylemelisiniz.

Saç ekimi öncesi kesinlikle saç tıraşı olunmamalıdır. Saçlı halinize göre saç ekimi alanları tespit edilmeli ve çizimler Saç tıraşı olunmadan yapılmalıdır.

Saç ekimi sonrası rahat ve saçlara temas etmeyecek kıyafetlerle saç ekimine gelinmelidir.

Saç ekimi yapılacağı günün öncesi iyi uyku ve iyi dinlenmiş olmanız saç ekimi işlemlerinin daha rahat, daha ağrısız ve daha konforlu geçmesini sağlayacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber