Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 28 Haziran 2016 - 09:58 Yorum: 0

Saç Ekiminin Öncesi Kadar Sonrası Da Önemli

Erkeklerin sıklıkla gerçekleştirdiği operasyonlardan biri olan saç ekiminin öncesi kadar sonrasının da önemli olduğu açıklandı.

Saç Ekiminin Öncesi Kadar Sonrası Da Önemli

Erkeklerin sıklıkla gerçekleştirdiği operasyonlardan biri olan saç ekiminin öncesi kadar sonrasının da önemli olduğu açıklandı.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Aydın, ekim sonrasında bölgenin travmaya karşı korunması gerektiğine dikkat çekti. Saç ekiminin cerrahi bir operasyon olduğu için ameliyathane şartlarında yapılması gerektiğini ifade eden Op Dr. Aydın, ekim yaptırmayı planlayan kişilerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Saç ekimi sonrasında ekilen köklerin hassasiyeti nedeniyle mevcut yapının travmalara karşı korunması gerektiğini belirten Op. Dr. Ufuk Aydın, "Saç ekimi sonrası ağır işler, spor, stres, efor arttırıcı aktivitelerden uzak kalmak, ekilen köklerin sağlıkla tutabilmesi için önemlidir. Sakınmaları gereken noktalar konusunda hastalarıma mutlaka uyarıda bulunuyorum. En az 1 hafta özel bir yatış şekli ile uyumak, kökler kaşınıyor olsa bile kaşımamak, evde küçük çocuk var ise onun darbelerine karşı korunmak, araç sahiplerinin araç koltuğuna otururken tepe bölgeyi mutlaka korumaları gibi konulara dikkat etmesi gerekiyor. Bu uyarılar dikkate alınırsa istenilen sonuçlar elde edilebilir" dedi.

Yaranın iyileşmesi için kan dolaşımının vücutta yeterli olup, hasarlı dokuya yeterli oksijenin taşınmasının önemli olduğuna da değinen Aydın, "Sigara içimine devam etmek ise gerekli olan oksijenin bölgeye taşınmasına engel olur. Yeni köklerin beslenmesi ve bölgedeki travmanın iyileşebilmesi için bu sakıncalıdır. Sigara tiryakisi kişi için en az 7 gün sigaradan uzak durması gerekiyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber