Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

Safranbolu'da "Alkol, Uyuşturucu ve Sigara" semineri

KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde, "Alkol, Uyuşturucu ve Sigara" konulu seminer düzenlendi.Safranbolu Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde konuşan psikolog Reyhan Duran,...

Safranbolu'da 'Alkol, Uyuşturucu ve Sigara' semineri

KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde, "Alkol, Uyuşturucu ve Sigara" konulu seminer düzenlendi.

Safranbolu Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde konuşan psikolog Reyhan Duran, uyuşturucunun zararlarını anlattı.

"Çocukların ve gençlerin madde kullanımına başlamasının nedenleri, merak, arkadaş baskısı, sorunlarına çözüm aramak, sorunlardan uzaklaşmak, farklı gözükmek, beğeni toplamak, bir gruba ait olmak ve eğlenmektir" diyen Duran, "Sigara, dünyadaki ölümlerin birçoğunun sebebidir. İçinde bilmediğimiz birçok madde var. Evde içilmesi çocuklara çok büyük zarar veriyor. Sigara kullanan 9 kişi, 1 kişinin ölümüne sebep oluyor. Yani 9 aktif içici, 1 pasif içiciyi öldürüyor" ifadesini kullandı.

Duran, her yıl 120 bin kişiyi sigara nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Alkol, algılama, duyu, düşünce, beden ve ruh sağlığını etkiliyor. Alkol kullananlar mantıklı düşünemiyor. Beyin hücreleri ölüyor. Kişi kendi iradesini kontrol edemez hale geliyor. Madde bağımlılığı kişinin bir beyin hastalığıdır. Kişi seçimleri ve iradesiyle bu bağımlılıktan kurtulamaz. Alkol insanı iradesinin dışına çıkarır. Tedavi şarttır. Uyuşturucu, bir gram uyuşturucu, bir milyon beyin hücresini öldürür. Bir veya iki defa kullanmak bağımlılık yapar."

Daha sonra Safranbolu Müftüsü Hasan Güneş, seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Duran'a teşekkür etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber