Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 01 Ağustos 2014 - 21:08 Yorum: 0

Safranbolu'da bayram tatili bereketi

Yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin tatilci, Ramazan Bayramı'nda Safranbolu'ya geldi

Safranbolu'da bayram tatili bereketi

KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan, tarihi evleri ile ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 30 bin turistin geldiği bildirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 günlük bayram tatilinde ilçelerini çeşitli turlar ve geziler kapsamında yaklaşık 30 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini, esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

Bayramı ilçelerinde huzurlu bir şekilde geçirdiklerini belirten Aksoy, "18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilmiş konaklardan dönüştürülen yaklaşık 5 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarda bayram süresince doluluk oranı yüksekti. Özellikle resmi ve dini tatillerde ilçemiz turist akınına uğruyor. Günübirlikçilerle birlikte ilçemize 3 gün içinde yaklaşık 30 bin turist geldi" diye konuştu.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin her geçen yıl ilçeye akın ettiğini anlatan Aksoy, şöyle devam etti:

"Yılda yaklaşık 1 milyon turisti ağırlama hedefimiz var. 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçemizde 4 mevsim turizm sezonu devam ediyor. UNESCO'nun Dünya Miras Kentleri Listesi'nde bulunan ilçemizdeki çok sayıda uygarlığın kültürel birikimi turistlerin ilgisini çekiyor. Yerli turistlerin yanı sıra Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden gelen turistlerin adeta akınına uğruyor."

Aksoy, Safranbolu lokumuna da bayramda yoğun talep olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber