Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 01 Ekim 2016 - 00:33 Yorum: 0

Safranbolu’da Festival meşalesi yandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Kültürel Miras ve Korumacılık" ana teması ve "Medeniyetimizin manevi dinamikleri" alt temasıyla bu yıl 17.'ncisi düzenlenen...

Safranbolu’da Festival meşalesi yandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Kültürel Miras ve Korumacılık" ana teması ve "Medeniyetimizin manevi dinamikleri" alt temasıyla bu yıl 17.'ncisi düzenlenen "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali', festival meşalesinin yakılmasıyla başladı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında ki Atatürk Anıtı'na Safranbolu Belediye ve Festival Komite Başkanı Necdet Aksoy tarafından çelenk sunulduktan sonra 2 gün sürecek olan festivalin meşalesi yakıldı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış törenine, AK Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yönetmen, oyuncu ve yapımcılarla davetliler katıldı. Açılış töreni öncesinde "100 Yıl önce Ahmet Yesevi ve Türkistan" isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Festival açılışında konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, festivalin tanıtım acısından çok önemli olduğunu, festival komitesinin buna daha çok ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Bu alanda daha yapılacak çok işleri olduğunu kaydeden Milletvekili Şahin, "Safranbolu UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Bu ne demektir? Tüm insanlığın korumakla yükümlü olduğu bir ilçedir. Bunun sorumluluğunu sadece belediye başkanına veya yetkililere bırakamayız. "Ben Safranboluluyum diyen herkesin Safranbolu'nun her şeyini korumak zorunda olduğu bilincinde olması gerekir. Geçtiğimiz gün Safranbolu'da bir tarihi konak yandı ve festivalden daha çok gündeme geldi. Bu festivalleri daha da yaygın hale getirmek, gerçek anlamda uluslararası boyuta kavuşturmak ve Safranbolu'nun tabi ki genel de Karabük'ün tanıtımına ciddi katkılar sağlayacak hala mutlaka ulaştırmalıyız" dedi.

Belgesel filmin diğerlerinden farklı, bilimsel amaca yönelik olduğunu da ifade eden Şahin, "Bu festivale benim katıldığım belki 5 belki de 6 dır. Bu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali daha çok ses getirmelidir. 18. festivalin daha çok ses getirmesi için yapılması gerekenleri önümüzdeki süreçte masaya yatırmalı ve değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum." ifadesinde bulundu.

Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Necdet Aksoy ise, festivalin alt temalarıyla ilçeye her yıl önemli eserler kazandırdıklarını, belgeselin "Oskar"larını vermekten onur duyduklarını, her geçen yıl festivalin daha çok kitleye hitap ederek büyüyeceğini kaydetti.

Festivalin ilk günü, "Ahmet Yesevi ve Anadolu'ya Etkileri" konulu panel ile son buldu.

Safranbolu’da Festival meşalesi yandı

Safranbolu’da Festival meşalesi yandı

Safranbolu’da Festival meşalesi yandı

Safranbolu’da Festival meşalesi yandı

Safranbolu’da Festival meşalesi yandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber