Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ekim 2020 - 17:58 Yorum: 0

Safranbolu’da öğrenciler safran topladı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve kilosu 40 bin lira olması dolayısıyla "dünyanın en pahalı baharatı"...

Safranbolu’da öğrenciler safran topladı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve kilosu 40 bin lira olması dolayısıyla "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan safran bitkisinin, geleceğe taşınması amacıyla öğrenciler safran üretim çiftliğinde, safran hasadı yaptı.

Öğrenciler, öğretmenlerinin nezaretinde pandemi tedbirleri alınarak safran üretim çiftliğinde, safran bitkisinin yetiştirilme süreçleri, ekonomik değeri, sağlık yönünden faydaları gibi bilgiler aldı. Bilgilendirmenin ardından öğrenciler safran hasadı yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, tüm medeniyetlerin, toplumların, şehirlerin değerlerinin olduğunu, Safranbolu'nun ise bir çok değere sahip olduğunu, safran bitkisinin de bu önemli değerlerden biri olduğunu belirtti.

Gümüş, "Bizler bu değerleri gelecek aktarmak zorundayız, bu sebeple tüm öğrencilerimizi bu konuda bilgilendireceğiz. Bütün öğrencilerimizin bir safranı olsun istiyoruz. Bu süreçte öğrencilerimizi bilgilendirme ve bitkinin yetiştirilme süreçlerini yerinde görmelerini arzu ediyoruz. Öğrencilerimizin doğada yaparak yaşayarak öğrenmelerinin desteklediklerini belirterek, safran üreticilerimize, velilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize değerli katkıları için teşekkür ediyorum" dedi.

Safranbolu’da öğrenciler safran topladı

Safranbolu’da öğrenciler safran topladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber