Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 15 Nisan 2022 - 18:03 Yorum: 0

Safranbolu’da turizm haftası kutlama programı düzenlendi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Turizm Haftası dolayısı ile program düzenlendi.

Safranbolu’da turizm haftası kutlama programı düzenlendi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Turizm Haftası dolayısı ile program düzenlendi.

Tarihi evleriyle ünlü ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Safranbolu'da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısı ile Eski Çarşı'da program düzenlendi. Cinci Hanı önünde düzenlenen programa Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Vali Fuat Gürel, Karabük'ün Safranbolu merkezli bir turizme sahip olduğunu belirtti. Safranbolu'nun korunarak bugünlere geldiğini ifade eden Gürel, geleceğe de korunarak aktarılacağını aktardı. Safranbolu turizmini ayakta tutabilmek ve geleceğe taşıyabilmek adına da turizm haftalarının önemli olduğunu söyleyen Gürel, "Birkaç müzeyi daha Safranbolu'ya kazandırmak gerekir. Birikim üzerine ilave etmek gerekir. Onun dışında alternatif rotalar oluşturulması lazım. Buralarda gün boyu etkinlikler yapıp, konaklayan ziyaretçilerimize ihtiyacımız var" dedi.

Gürel, Safranbolu turizmini diğer ilçelerdeki sportif, kültürel ve doğa turizmiyle birleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Osmanlı kenti Safranbolu'nun soyut ve somut değerleriyle çok önemli bir kent olduğunu anlatan Belediye Başkanı Elif Köse, "Pandemi bizi çok kötü etkiledi. İki yıl kentimiz hak ettiği yerde değil. Bundan sonra radikal kararların net bir şekilde verilip uygulanması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından ney dinletisi ve sanat müziği dinletisi sunulurken, halk oyunları gösterisi beğeni topladı. Slogan ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken Safranbolu'ya ait yöresel ürünlerin ve zanaat ürünlerinin bulunduğu sergi ziyaret edildi.

Vali Gürel ve protokol üyeleri Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi'nde fotoğraf sanatçıları Cemil Belder ve merhum Hüseyin Karataş'a ait fotoğrafların olduğu serginin açılışını yaparak bilgi aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber