Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

Safranbolu'da üzüm fidesi dikildi

KARABÜK (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürlüğü tarafından dağıtılan üzüm fideleri, Safranbolu ilçesinde toprakla buluştu.Kuzyaka köyünde, Köseler Mahallesi Muhtarı...

Safranbolu'da üzüm fidesi dikildi

KARABÜK (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürlüğü tarafından dağıtılan üzüm fideleri, Safranbolu ilçesinde toprakla buluştu.

Kuzyaka köyünde, Köseler Mahallesi Muhtarı Şeref Yavuz'a ait araziye 175 adet üzüm fidesi dikildi.

Törende konuşan Vali Orhan Alimoğlu, insanın birinci ihtiyacının yiyecek ve giyecek olduğunu belirtti.

Bunların ikisinin de topraktan olduğunu ifade eden Alimoğlu, şunları söyledi:

"Topraktan kaçtığımız zaman başkasına muhtaç oluruz. Dünyada bedava bir şey yok, başkasından aldığın zaman parasını da ödeyeceksin. Bizim memleketimiz tarıma oldukça müsait çöl değil, dağ değil kendimize fazlasıyla yetecek ürünleri yetiştirmek için her şey mevcut. Yeniden bu tarım konusuna eğilmemiz lazım, kaldı ki devletimiz, hükumetimiz, Bakanlığımız ve İl Özel İdaresinin büyük teşvikleri var. Şehirdeki işlerinde kendine göre zorlukları var, köydeki işlerinde kendine göre zorlukları var ama bedava hiçbir şey yok. Biraz terleyerek temiz işleri çoğaltmamız lazım. Bizim memleketimizin birçok bölgesinde her çeşit sebze meyve yetişir. Tarımla uğraşmayı bırakırsak olmaz sonradan ne yapacağımızı şaşırırız. O yüzden tarımın kıymetini yeniden bilmemiz gerekiyor.''

Daha sonra üzüm fideleri dikildi, çevre köylerden gelen çiftçilere meyve fidanı dağıtıldı.

Törene, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Çevre ve Orman Bakanlığı Karabük Şube Müdürü Ahmet Işık ve köylüler katıldı.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber