Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 17:53 Yorum: 0

Sagif 2016 Fuarı Bakan Soylu’nun Katılımıyla Gerçekleşti

Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları (SAGİF) 2016 fuarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla açıldı.

Sagif 2016 Fuarı Bakan Soylu’nun Katılımıyla Gerçekleşti

Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları (SAGİF) 2016 fuarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla açıldı.

Sakarya Kent meydanında kurulan SAGİF fuarı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla açıldı. Programa ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Vali Yardımcıları, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüe çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada, "Global krizin yaşandığı 2008'den bu yana kadar iş gücümüz 24 milyon 587 binden 29 milyon 565 bine çıkmıştır. İstihdamımız 22 milyon 163 bin kişiden 26 milyon 275 bin kişiye ulaşmıştır.İş gücüne katılma oranımız ise yüzde 48.4'ten yüzde 50.7 seviyesine gelmiştir. Kayıt dışı istihdamla etkin mücadelemiz neticesinde 2002'de yüzde 52 seviyesinde olan kayıt dışı istihdam rakamımız bugün yüzde 31,8" gerilemiştir. Yani Türkiye nüfus ve iş gücü rakamındaki artışını global krize rağmen hem işsizlik oranı noktasında başarıyla kontrol etmiş aynı zamanda kayıt dışı ile ciddi şekilde başarı elde etmiştir. Bu politika süreçlerinde ise son yıllarda yeni bir karaktere kavuşan ve Türkiye'nin inovasyon markası olarak nitelendirdiğim İŞ-KUR'un çok önemli yönlendirmesi olmuştur. Kurum olarak iş verenlerden aldığımız açık iş sayısını yani hazır iş sayısını 14,6 kat arttırarak 3 milyona çıkardık. İş yerleştirme sayısını ise 7 kat arttırarak bu rakamı 4 milyon sayısına çıkardık. 330 bine yakın engelli vatandaşımızı İŞ-KUR yardımıyla işe yerleştirdik. İşsizliğin sosyal ve ekonomik etkilerini azaltmak için işsizlik ödeneği kapsamında 4 milyon işsize toplam 11, 1 milyar yani eski para ile 11,1 kat trilyon ödeme yaptık. Bu çalışmalar global krizle, Ortadoğu'da sarsıcı gelişmelerle kesintiye uğramadan, ertelenmeden gerçekleştirilmiş gelişmelerdir" dedi.

"KENDİ UÇAĞIMIZI VE ARABAMIZI İMAL EDECEĞİZ"

Türkiye'nin yerli uçak ve araba imal edeceğini ifade eden Bakan Soylu, "Bir taraftan 3. Köprü inşa, bir taraftan Körfez geçişi, bir taraftan üçüncü havalimanı inşa ediliyor. Türkiye 21. Yüzyılda ortaya koyduğu büyük büyüyüşü devam ettiriyor. Bizden önceki nesillerin bize bıraktığı Türkiye'yi bizler daha iyi bir noktaya getireceğiz ve siz gençlere emanet edeceğiz. Bir taraftan üniversite sanayi iş birliğini, bir taraftan üniversite istihdam iş birliğini ve bir taraftan üniversite gelecek iş birliğini hep birlikte ortaya koymayı bir şekilde kendimize vazife edineceğiz. Birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Ama çok çalışmak bizim en büyük hedeflerimizden olacak. 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bilmenizi istiyorum ki kendi arabamızı da imal edeceğiz, kendi uçağımızı da yapacağız ve dünyanın 10 büyük ülkesinden biri olacağız" diye konuştu.

Açılış konuşmalarından ardından SAGİF fuarının açılışı gerçekleşti. Bakan Soylu daha sonra fuarı gezdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber