Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Ayrıştıran, çatıştıran ve küçük hesapların peşinde koşan bir anlayışla geçtiğimiz 50’li yıllara baktığımızda başaramadık ve bedellerini ödedik. Hep ayrıştırmanın, çatıştırmanın bedellerini ödedik. Sağ, sol bedellerini ödedik. Sağcı mısın, solcu musun, la

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

EDİRNE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ayrıştıran, çatıştıran ve küçük hesapların peşinde koşan bir anlayışla geçtiğimiz 50’li yıllara baktığımızda başaramadık ve bedellerini ödedik. Hep ayrıştırmanın, çatıştırmanın bedellerini ödedik. Sağ, sol bedellerini ödedik. Sağcı mısın, solcu musun, laik misin, cumhuriyetçi misin, şucu musun, bucu musun? Farklılıkların çatışmasının bedellerini ödedik" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kapıkule Sınır Kapısı'nın ön tarafında oluşturulan Kapıkule Tır Parkı'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 4 yıldır tır parkı ile ilgili emeklerin nihayet bugün temel atma aşamasına geldiğini söyledi.

Edirne Ticaret Odası ve borsa başkanlarının çok önemli girişimlerinin olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Ama ne yazık ki, yönetim ortak akla, ortak hedefe gitme gibi bir vizyonu koyamayınca bir ayağı kesik kalınca iş bugüne kaldı. Bu anlamda ortak aklın ve ortak hedeflerin bir üçlü ayağını oluşturduğu için değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ortak akıl ve ortak hedef için adım attıklarını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Burada önemli olan bu ülke insanının ihtiyaçlarının önünde öncülük yapabilmek ve vizyon il Edirne dediğimiz o vizyonu oluşturabilmektir. Üniversitesi ile özel sektörüyle, kamusuyla ortak aklın ve ortak hedefin peşinde koşarak bunları başaracağımıza inanıyorum. Alt yapı oluştu. Şükürler olsun belediyesiyle, vilayetiyle, siyasetiyle, sivil dinamikleriyle artık belirli ve ortak hedeflerin peşinde koşmayı başarabiliyoruz. Bu bize yeni yeni başarılar getirecek. Tabi Edirne'nin bu süreçlerde Karaağaç köprüsü ile inşallah 2-3 ay içerisinde onun da hizmete girmesiyle, hastaneleriyle, üniversite dinamikleriyle, sağlık turizminde yeni alt yapıların oluşmasıyla yeni vizyonları da yakalamış olacak. Keşan'da ve İpsala'da hastane devam ediyor. Enez'de projeler bitti. Meriç ve Havsa'yı açtık. İnşallah bir iki hafta içinde Edirne merkez 400 yataklı son derece modern hastanemizi açacağız."

-"Ay yıldızlı bayrağın altında geleceği güvenle bakılacak"

Trakya Üniversitesi hastanesinin restorasyonunun devam ettiğini anlatan Müezzinoğlu, "Orasının onkoloji anlamında balkanların bir merkezi olması ve sağlık turizminde Edirne'nin bölgede önemli bir rol üstlenmesinin alt yapısı büyük oranda kuruldu. İnşallah gelecekte Edirne ve bölge için çok daha farklı, güçlü ve aydınlık olacak. Yeter ki biz millete hizmeti merkeze alalım. Biz partileri büyütmek değil, milleti büyütmek, milletin yarınlara olan güvenini artırmak, ay yıldızlı bayrağın altında geleceğe güvenle ve umutla bakmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Amacın ay yıldızlı bayrağın çok daha güçlü dalgalanmasını ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır vaziyetinin peşinde koşabilmek ve onu başarabilmek olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu anlamda ülke istikrarlı ve önemli bir yolculuk yapıyor. Milli iradenin istikrarı önemli. Sandığın hak ve hukukunun korunması önemli. İnşallah 7 Haziran'da seçime gidiyoruz. Burada yine seçimlerde milli iradenin gücü görülecek ve milli iradeden güç alanlar milli iradenin hak ve hukukunu koruyan bir duruşla devam edecek. Milli iradeden gücü alıp da belirli güç odaklarının iradesini kullanan bir anlayış değil, tam aksine milleti merkeze alan, milletin hak ve hukukunu merkeze alan ve 77 milyon ülke insanının yarınlarını bugünden daha güçlü yapma derdini merkeze alan bir anlayışla inşallah ülkemiz daha sağlıklı, istikrarlı 2023 vizyonuna yürüyecek. İstiyoruz ki gayrisafi milli hasılası 20 bin dolarları aşmış bir ülke olsun. İstiyoruz ki, milli bütçesi 2 trilyonu yakalamış bir ülke olsun. İstiyoruz ki birilerini örnek olarak gösteren değil birilerinin örnek aldığı bir ülke olabilelim. Ekonomisi, sosyal dokularıyla, birlik ve beraberliği ile bölgenin merkezi olabilmiş ve bunu tarihi geçmişte başardığı gibi tarihi geleceğe taşıyabilen bir bölgenin güçlü ülkesi olabilmek."

-"Birlik ve beraberlikle başarıya ulaşılacak"

Birlik ve beraberlikle başarıya ulaşılacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Birbirimize daha çok değer vermekle başarabiliriz. Birbirimizi daha çok sevmekle başarabiliriz. Ayrıştıran, çatıştıran ve küçük hesapların peşinde koşan bir anlayışla geçtiğimiz 50’li yıllara baktığımızda başaramadık ve bedellerini ödedik. Hep ayrıştırmanın, çatıştırmanın bedellerini ödedik. Sağ, sol bedellerini ödedik. Sağcı mısın, solcu musun, laik misin, cumhuriyetçi misin, şucu musun, bucu musun? Farklılıkların çatışmasının bedellerini ödedik" diye konuştu.

Bedel ödeyen değil, birlikte zenginliklerin peşinde koşan medeniyetin kazanacağını aktaran Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birlikte medeniyetin peşinde koşan, birlikte kazanan birlikte dünyaya örnek projeler üreten, dünyanın örnek gösterdiği bir millet, bir ülke hedefine beraber koşabiliriz. 77 milyon ülke insanının kardeşliği ile koşabiliriz. Ama bunu milletçe başarabiliriz. Birbirimizi sevmek ve birlikte ortak hayaller kurabilmek, birlikte ortak hedeflerin peşinde koşabilmeyi merkeze alabilirsek bunu başarabiliriz. Bunu biz tarihi geçmişte başardık. Çanakkale mücadelesinde başardık. Çanakkale geçilmez diyerek bu mücadeleyi 100 yıl önce verdik ve başarıyla sonuçlandırdık. Bu milletin kardeşliği asla parçalanmaz. Asla bölünmez. 78 milyonun kardeşliğini yeniden başarabiliriz. Bunun arasına fitneyi, fesadı koymadan, bunun arasına silahı koymadan, bunun arasına terörü koymadan, silahı bırakarak, terörden vazgeçerek, birliktelikten güç doğar anlayışı ile başaracağımıza inanıyorum."

-"Barışı ve kardeşliği sahiplenmeliyiz"

Adımlar zor da olsa umudun devam ettiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu umudu güçlü şekilde sahip çıkmalıyız. Barışa ve kardeşliğe güçlü bir sahiplenmeyi birlikte başarabilmeliyiz. Edirne'de kardeşlik duygusu ne kadar güçlü olabilirse Hakkari’yi de o kadar önemseyen, Edirne’nin sokakları ne kadar huzurlu ve güvenli ise Hakkari'nin de her sokağı o kadar güvenli ve huzurlu diyerek başarabiliriz" dedi.

Edirne'de ay yıldızlı bayrak ne kadar güçlü dalgalanıyorsa Hakkari, Batman, Şırnak ve Yüksekova'da da bayrağın o kadar saygın o kadar güçlü dalgalanabilmesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun altında birbirimize değer vermek, birbirimizi sevmek ve birbirimizin hak ve hukukuna kendi hak ve hukukumuza sahip çıktığımız gibi sahip çıkabilmek de geçmektedir diye düşünüyorum. İnşallah bu anlamda önümüzdeki süreçte sağduyu, sabır, azim ve gayretle ama diğer taraftan da cesaretle bu ülke insanının kardeşliğini başarı ile sonuçlandıracak ve bu çözüm süreci artık 2023 vizyonunda Türkiye'nin dünyaya yeniden ben de varım dediği süreçle güçlü yolculuğun alt yapısını oluşturacaktır. Dünya kadar can kayıpları verdik. Dünya kadar bedeller ödedik. Binlerce annenin gözyaşı evlatları için aktı. Ve milyarlarca lira ekonomimiz bedel ödedi. Gençlerimizin işsizlikle ilgili sorunlarının temelinde yatan sebeplerin başında 30 yılda teröre harcadığımız emekler var, teröre ayırdığımız bütçe, teröre ödediğimiz kanlar, canlar ve bedeller var. Artık bu anlamsız bedel ödeten süreçleri bitirme zamanı geldi. inşallah bunu siyaseti çatışma zemininden ayrı bir noktaya taşıyarak bu ülkenin ortak başarısı notasına taşıyabilmemiz ve ortak başarıyı kardeşlikte, sevgide, birlik ve beraberlikte buluşturabilmeliyiz. İnanıyorum ki bunu milletçe başaracak sağduyumuz ve vicdanımız var. Bu milletin sağduyu ve vicdanı bütün zorlukları aşabilmeyi tarihi geçmişte bize gösterdi. İnanıyorum ki, bu vicdan ve sağduyu yarınlarda da yeni yeni başarılara imza atacaktır."

-Kapıkule Tır Parkı

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve  Gümrük ve Turizm İşletmeleri  (GTİ) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız ile birlikte tır parkının temelini attı.

Kapıkule Tır Parkı alanı 93 bin metrekare alan üzerine yapılacak olup, ihtiyaca binaen rezerv büyüme alanı mevcuttur.

276 tır kapasiteli alanda, sürücüler için lokanta, market, duş alanı hizmet binası, idari bina, genel tuvaletler, giriş ve çıkış kontrol binası, 2 adet araç bakım servisi ve kullanım alanı yer alacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber