Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Şubat 2015 - 15:43 Yorum: 0

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Antalya'da:

"Sarıkız, Balyoz, Ergenekon, 27 Nisan muhtıraları, iki kişiden birinin oyunu almış siyasi partiye kapatma davalarıyla milli iradenin ümüğünü sıkmak isteyenler, sonra gördüler ki milli irade, o milli iradenin ümüğünü sıkmaya çalışanların ümüğünü sıkmaya ba

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Antalya'da:

ANTALYA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sarıkız, Balyoz, Ergenekon, 27 Nisan muhtıraları, iki kişiden birinin oyunu almış siyasi partiye kapatma davalarıyla milli iradenin ümüğünü sıkmak isteyenler, sonra gördüler ki milli irade, o milli iradenin ümüğünü sıkmaya çalışanların ümüğünü sıkmaya başlamış" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Belek turizm merkezindeki bir otelde düzenlenen "2015 Sağlık-Sen Büyük Türkiye Buluşması"na katıldı. "Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklarsa paylaşıldıkça çoğalır" sözünü hatırlatan Müezzinoğlu, kendilerinin milletin dertleri ve sıkıntılarını paylaşarak azaltma derdiyle dertlenmiş kadroların mensupları olduklarını söyledi.

AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan tarafından, millete hizmet etme, milletin dertlerini paylaşarak azaltabilme ve yarınlarda mutluluklarını paylaşarak çoğaltabilme düsturuyla kurulduğunu anlatan Müezzinoğlu, 12 yıllık iktidarda bu ülkenin insanlarının dertlerini paylaşan, sorunlarını çözen, yarınlara umut ve güvenle bakmayı merkeze alabilen bir anlayışla bugünlere geldiklerini ifade etti.

- "100-150 yıldır bu milletin değerleriyle alay ettiler"

Müezzinoğlu, zor, sıkıntılı günler geçirdiklerini ama hiç umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Çünkü, aynı derdi paylaşan milletimiz vardı. Aynı derdi paylaşan Memur-Sen bizimle beraberdi. Kurulduğumuz günden beri asla kendimizi yalnız hissetmedik. Bu milletin artan dualarını hep arkamızda, omuzlarımızda ve yanımızda hissettik. Bundan sonraki süreçte de yine sizlerin duaları ve alın teri, inanıyorum ki bütün zorlukları aşmakta en büyük gücümüz, dinamiğimiz, enerjimiz olacak."

Necip Fazıl Kısakürek'in "Surda açılan gedik" şiirini okuyan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İster Pensilvanya'dan es, ister 27 Nisan'dan es, istersen Gezi olaylarından es, istersen 25 Aralık'tan es. Bu millete çok zulüm ettiler, çok hakaret ettiler. Bu millete çok yanlış yaptılar. 100-150 yıldır bu milletin değerleriyle alay ettiler. Bu milletin inancını dışladılar. Bu milletin hayat felsefesini, hayal dünyasını karartmaya çalıştılar. Ama bu millet asil bir millet. Bu millet, değerleri olan bir millet. Bu milleti hayat felsefesinden, inanç dünyasından, gönül dünyasından asla uzaklaştıramayacaklar. Çünkü, Memur-Sen gibi bu millete hizmet etmekten onur ve gurur duyan, millete hizmet etmeyi ibadet sayan, borç sayan, onu bu dünyadaki yaşamının anlamı sayan kitleler var."

- "Daha güzel günlerin planlarını yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'yi kurarken kendisine "Muhtar bile olamazsın" diyenlere, söylediği üç cümleden ilkinin, "AK Parti, milletin partisidir" olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, AK Parti'nin milletin ortak aklını temsil ettiğini söyledi.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin milletin ortak hayallerinin, ideallerinin öncülüğünü yaptığının altını çizerek, şöyle konuştu:

"Daha güzel günlerin planlarını, hedeflerini yapıyoruz. '2023, 2053, 2071' diyoruz. 'Büyük Türkiye' diyoruz. 'Yeniden büyük millet, yeniden büyük medeniyet' diyoruz. Bu medeniyet yolculuğunda bizleri yalnız bırakmayanlarla, bizlere her geçen gün daha büyük güç verenlerle hep beraber olduk. Hep birlikte yürümek ve sıkıntıları, dertleri de paylaşarak azaltma anlayışıyla yürüdük. Yarınlarda daha büyük mutlulukların peşinde koşuyoruz. Bu milleti hak ettiği o hedeflere ulaştırma peşinde koşuyoruz."

- "7 Haziran seçimlerinden Anayasa"

Erdoğan'ın ikinci cümlesinin de "Adalet ve Kalkınma Partisi milletine inanarak, milletine güvenerek bu yola çıkmıştır" olduğunu aktaran Müezzinoğlu, bu yolculuğun, bugünlere geldiği gibi basamak basamak, istikrarlı şekilde, çok daha güzel ve aydınlık günlere taşınacağını vurguladı.

Müezzinoğlu, Erdoğan'ın, o gün "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dediğini de ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de her şeyin eskisi gibi olacağına inananlar, geçmişte bunu başarıyla yapanlar, milli iradeyi idam sehpalarına götürenler zannettiler ki aynısını yeniden yapacaklar. Ama bir şeyin farkında değillerdi. AK Parti, AK Parti kadroları var. Milli iradenin yanında dimdik duran bir anlayış, bir Recep Tayyip Erdoğan var. Onun için Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı ve olmayacak. Sarıkız, Balyoz, Ergenekon, 27 Nisan muhtıraları, iki kişiden birinin oyunu almış siyasi partiye kapatma davalarıyla milli iradenin ümüğünü sıkmak isteyenler, sonra gördüler ki milli irade, o milli iradenin ümüğünü sıkmaya çalışanların ümüğünü sıkmaya başlamış. Milleti sömürmeye alışmış, milletin sırtından geçinenler, milletin ensesinde boza pişirenler baktılar ki faizler düşüyor, baktılar ki hormonlu büyümeyi başaramıyorlar, baktılar ki yan gelip yatarak geçinemiyorlar, Gezi olaylarını üretmeye çalıştılar. Gezi ile bu milletin milli iradesine yeniden müdahale etmeye çalıştılar. Ama gördüler ki milli iradenin temsilcileri var. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan var. AK Parti ile gönül dünyasını birleştirmiş kadrolar var. Bunu, 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra, bu millete yakışır bir anayasa ile taçlandıracağız. Bu anayasayı yaptığımızda artık milletin ümüğünü sıkmaya, kapalı kapılar ardında tuzaklar kurmaya, planlar yapmaya hiç kimsenin cesaret edemeyeceği günleri, bu millete biz inşallah kazandıracağız."

Sağlıkçılar olarak, bireysel, aile ve toplum sağlığına önem verdiklerini belirten Müezzinoğlu, daha iyi yarınlar, modern hastaneler, ileri teknolojiler istediklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve alın terine değinen Müezzinoğlu, "Bütün bunları yapabilmemiz için sağlıklı bir milli irade, sandığın sağlığının korunması, milli iradenin temsilcilerinin çelik çomak oynar gibi birileri tarafından oynanamadığı bir zemin bulmamız lazım. Onun için milli irade, sandığın iradesi, istikrarlı yönetim, istikrarlı siyasi yönetimler, ekonomik istikrar, sonra bütün taleplerin çözümü kolaylaşıyor. Ama milli ve siyasi iradenin istikrarını koruyamazsak, siyasi iradenin gücüyle birilerinin çelik çomak oynar gibi oynamasına fırsat verirsek, ekonomik istikrar bozulur" dedi.

- Sağlık turizminden 2,5 milyar lira gelir

Türkiye'yi 2023 yılında bölgesinde sağlık turizminde merkez haline getireceklerini kaydeden Müezzinoğlu, eskiden yılda 10-20 bin insanın yurt dışına giderek, sağlığı için 1,5 milyar dolar harcadığını hatırlattı.

Müezzinoğlu, günümüzde ise Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, Rusya, Türk cumhuriyetlerinden sağlık turizmi için gelen 500 bin kişiden, yaklaşık 2,5 milyar lira kazanç elde edildiğini bildirdi.

Sağlık turizmine yeni alt yapı oluşturmaları gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Farklı dilleri ve meslek aşkıyla 78 milyon insana verdiğimiz hizmeti, yakın coğrafyaya da hep birlikte vereceğiz" dedi.

- "28 Şubat'a bedel ödetilecek"

Müezzinoğlu, milletin geleceğe ait umutları ve enerjisinin darbelerle, birikimlerinin ise hortumlamalarla alınıp götürüldüğünü belirterek, millete kaybettiklerini yine kendilerinin vereceğini söyledi.

"28 Şubatları bu ülkede zulmederek yaşatanlara, onun bedelini inşallah ödeteceğiz" diye konuşan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Hiçbir zulüm karşılıksız kalmamalı. Bu millete zulmedenler şunu bilsin ki milletin değerlerine, iradesine zulmedenler, Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü artık kapalı kapılar arkasında planlayarak seçtiğiniz ve seçtirdiğiniz Cumhurbaşkanları yok. Cumhurun seçtiği başkan var bu ülkede. Bizim sorunlarımızı dert edinen bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var. Yarınlar bugünden daha güzel olacak."

Müezzinoğlu, sağlık çalışanları için kreş konusunun bakanlığının önemli projelerinden olduğunu, Sağlık Bilimleri Üniversitesinin ise TBMM'ye İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın görüşülmesinin ardından geleceğini bildirdi.

Konuşmanın ardından, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Bakan ​Müezzinoğlu'na Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber