Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Temmuz 2014 - 20:08 Yorum: 0

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Çanakkale'de

Bakan Müezzinoğlu, inşaatı süren 400 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesi, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesini ziyaret etti

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Çanakkale'de

ÇANAKKALE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Allah'ın hiç kimseyi yaşama ve insana engelli bakan noktasına getirmemesi dileğinde bulunarak, "Esasında ülke ve insanlık olarak bugün dünyada savaşlar, akan kan, gözyaşı, fakirlik, açlık, sefalet varsa hayata engelli bakanların mesul solduğu bir durumdur bu" dedi.

Müezzinoğlu, Çanakkale'deki temasları kapsamında ilk olarak inşaatı süren 400 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesini gezerek, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine geçen Müezzinoğlu, birlik başkanı Mustafa Vurucu ile oda başkanlarıyla görüşüp, sorunlarını dinledi.

Müezzinoğlu, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Batdal ile yönetim kurulu üyeleri ve engellileri de ziyaret etti.

Batdal, ziyaret sırasında basın mensuplarına seslenerek, "Sayın basın mensupları bu pozu yakalamanız kolay değil, bakan ile bakmayan yan yana oturuyor" şeklinde espri yaptı.

Daha sonra oda ve çalışmaları hakkında bilgi vermeye başlayan Batdal, bir ara duraksayıp, "Ben doğrudan konuya girdim" şeklinde ifade kullanınca Bakan Müezzinoğlu ise "gir" dedi. Bunun üzerine Batdal'ın "Görmüyorum, şimdi işaret falan yapıyorlardır" demesi gülüşmelere neden oldu. Müezzinoğlu ise "senin kalp gözün açık" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, engellilerle bir hatırasını paylaşıp, şunları kaydetti:

"O zamandan beri şunu söylerim, hayat hepimizi engelli noktasına taşıyabilir. Allah hiç kimseyi yaşama ve insana engelli bakan noktasına getirmesin. Esasında ülke ve insanlık olarak bugün dünyada savaşlar, akan kan, gözyaşı, fakirlik, açlık, sefalet varsa hayata engelli bakanların mesul solduğu bir durumdur bu. Dolayısıyla biz sağlıklı insanlar, sağlıklı düşündüğünü iddia eden insanlar, yaşama ve insana sağlıklı, engelsiz bakabilseler aslında çok daha huzurlu, çok daha adil bir dünyayı birlikte oluşturabiliriz. Hayat hepimiz için engelli olma riskini taşıyor ama hiçbirimize insana ve yaşama engelli bakacak yanlış bir pozisyona düşürmesin. Dolasıyla her zaman yanınızda olduk."

Bakan Müezzinoğlu'nun, Sağlık Bakanlığının engelli istihdamı en yüksek bakanlıklar arasında yer aldığını, bunu da ısrarla devam ettirdiğini söylediği sırada Batdal, "Kör bir cerrah düşündüm şimdi Sayın Bakanım olmaz hakikaten istihdam" diyerek espri yaptı. Buna karşılık Müezzinoğlu ise "Ama iyi bir psikolog, psikiyatrist olabilir" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber