Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 08 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de:

"(Domuz gribi) Bu son bir haftadır veya 15 gündür ciddi seyreden, ağır seyreden vakalarımız oldu 10, 15 civarında. Ama olağanüstü bir durum söz konusu değil. Gerekli tedbirler alınıyor"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de:

EDİRNE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi vakalarına ilişkin, "Bu son bir haftadır veya 15 ciddi seyreden, ağır seyreden vakalarımız oldu 10, 15 civarında. Ama olağanüstü bir durum söz konusu değil. Gerekli tedbirler alınıyor" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Keşan Kadın Kolları'nın Keşan Spor Düğün Salonu'nda düzenlediği programın ardından, gazetecilerin "Son günlerde domuz gribi vakalarında artış yaşanıyor, neler düşünüyorsunuz" sorusuna karşılık, bu yıl grip salgınıyla ilgili çok olağanüstü bir durum yaşanmadığını söyledi.

Geçen yıl grip vakalarıyla daha fazla karşılaşıldığını ifade eden Müezzinoğlu, "Bu son bir haftadır veya 15 gündür ciddi seyreden, ağır seyreden vakalarımız oldu 10, 15 civarında. Ama olağanüstü bir durum söz konusu değil. Gerekli tedbirler alınıyor" diye konuştu.

Müezzinoğlu, vatandaşların hijyene daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kapalı ortamları temiz havayla havalandırmaya dikkat etmelidirler. Vatandaşlarımızın bol sıvı gıda almalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle kronik sağlık sorunu olan, börek ve karaciğer yetmezliği gibi, akciğer solunum yetmezliği gibi ve diyabet gibi hastalıkları olanlar dikkat etmelidirler. Bu hastalar gerek istirahat anlamında gerekse kalabalık ortamlardan uzak durmaları anlamında daha dikkatli olmaları gerekiyor. Onun dışında olağan üstübir sorun yok."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber