Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 23 Kasım 2014 - 16:08 Yorum: 0

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağ'da

Bakan Müezzinoğlu: ''En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığımız. 20 bin uzman hekim açığı olan, 10 bin pratisyen hekim açığı olan ve en az 50 bin hemşire açığı olan bir ülkeyiz''

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağ'da

TEKİRDAĞ (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığımız. 20 bin uzman hekim açığı olan, 10 bin pratisyen hekim açığı olan en az 50 bin hemşire açığı olan bir ülkeyiz'' dedi.

AK Parti Çorlu 5. olağan genel kurul sonrası ilçedeki özel bir hastanenin açılışına katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, öncelikle şifa yuvalarında, hastanelerde vatandaşlara sağlık hizmeti sunan hekimlere, hemşire ve ebelere, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini belirtti.

İster özel sektörde olsun ister kamuda olsun ülke olarak, vatandaşlara sağlık hizmeti sunumunda çok önemli bir başarıyı çalışanlarla yakaladıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, ''Onların hoşgörüsüyle, onların mesleğine olan saygısı ve bağlılığıyla, fedakarlıklarıyla, merhametli duruşlarıyla şefkatli yürekleriyle gerçekten cumartesi yok pazar yok gece yok yıl başısı yok bayram yok seyran yok ama onlar her zaman vatandaşımızın yanında. Derdi olanın derman olmaya ve acısı olanın acısını sancısını dindirmeye çalışan bir sağlık camiamız var'' diye konuştu.

Türkiye olarak özel sektör, kamu ve üniversitelerin sağlıkta çok önemli bir noktayı yakaladığının altını çizen ve gelecek süreçte konuyla ilgili yeni hedef ve vizyonlarının olduğunu aktaran Müezzinoğlu, 77 milyon ülke insanına daha kaliteli, standardı her geçen gün yükselen bir sağlık hizmeti sunumunun geliştirildiğini bildirdi.

Müezzinoğlu, şunları dile getirdi:

'Sağlıkta da dünya standartlarını yakalamış sağlık birikimi, mesleki birikimine sahibiz. Teknolojik altyapıya, fiziki mekana sahibiz. Bundan sonra sağlık turizminde önemli stratejik hedeflerimizi oluşturma gayreti içerisindeyiz.  Özel sektörün de bu anlamda artık rutin hemen etrafındaki hastalara değil biraz da çevreye bakarak stratejik planlar yaparak, o planlarda bizden kadro ve yatak isterlerse o zaman önlerini daha çok açarız.''

''En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığımız. 20 bin uzman hekim açığı olan, 10 bin pratisyen hekim açığı olan en az 50 bin hemşire açığı olan bir ülkeyiz.'' diyen Müezzinoğlu,  bütün bu eksikliklerine rağmen standart yüksek bir sağlık hizmeti sunumunu başarıyor olmalarının belirli kurallar ve prensiplerle başarabildiklerini vurguladı.

Kendisinin de zamanında özel sektöre hizmet verdiğini anımsatan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Çünkü 20 bin uzman açığı bu ülkenin açığı. Elimizdeki uzman kadrosu bu milletin kadrosu. Hakkari’de, Siirt’te, Ordu’da istiyor. Geçtiğimiz hafta cumartesi Samsun’da, pazar Muğla’daydım. Samsun’da elime bir dosya verildi, yaklaşık 70 civarında uzman hekim talebi, Muğla’da elime bir dosya yaklaşık 40 uzman talebi. Dolayısıyla hep birlikte mevcut yetişmiş insanımızı planlayarak daha verimli değerlendirerek daha iyi günleri inşallah birlikte başaracağız.''

Müezzinoğlu, daha sonra ilçedeki bir mağazanın açılışına katıldı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber