Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Kasım 2014 - 17:48 Yorum: 0

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağ'da

İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi'ni ziyaret eden Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağ'da

TEKİRDAĞ (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi'ni ziyaretinde, "Bu ülke gençlerini, sağ sol diye çatıştırdılar. 5-6 bin gencimizi birbirine vurdurdular" dedi. 

AK Parti Çorlu 5. olağan genel kurul sonrası, katıldığı bazı açılışların ardından İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi'ni de ziyaret eden Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, cemiyetin temel düşüncesinin, sabit ayağının, bu milletin medeniyet değerleri olduğunu belirterek, Çorlu gibi bir ilçede, şubesinin açılmış olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin birçok açıdan büyük zenginliklere sahip olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Her bir yaşta 1 milyon çocuğu olan, genci olan bir ülkenin zenginliğini yaşıyoruz. Yani, hemen batıya doğru gittiğimizde, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Danimarka, nereye doğru giderseniz gidin, bu zenginliği olan bir ülke yok. Dolayısıyla, her bir yaştaki 1 milyon gencinin veya çocuğunun, gelecek vizyonuna gelecek ufkuna, akıl sağlığı olarak bildiğimiz her katkı bu ülkeye zenginlik olarak dönecektir" diye konuştu. 

Türkiye'de 70'li yıllardaki öğrencilik hayatını anlatan Müezzinoğlu, ülkede, sağ-sol ayrımı yapılarak çok sayıda gencin hayatını kaybetmesine yol açan olayların yaşandığını ifade ederek, "Bu ülke gençlerini sağ sol diye çatıştırdılar. 5-6 bin gencimizi birbirine vurdurdular. Bir baktık zaman zaman aynı silah, sabah sağcıyı vurdu, akşam solcu dediğimiz veya birine faşist birine komünist dediler ve aynı silahla vurdular. Arka planda Karagöz-Hacivat oynar gibi, bu milletin kaderiyle, gençleriyle oynadılar" şeklinde konuştu.

Bu milletin bütün dünyaya 500 yıl boyunca örnek olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim kuşağı hep öz güvensiz, biz yapamayız, biz başaramayız, biz edemeyiz diye pompaladılar. Halbuki, biz çok değil yüzyıl öncesine kadar, dünyaya 500 yıl ilim irfan, hak ve adalet, sevgi ve hoşgörü, barış ve huzur sunmuş bir milletin bir medeniyetin mensubuyuz. İnsanı merkeze alan, değerleri merkeze alan ve insanın o akıl ve gönül zenginliğini güçlendiren bir anlayışı özellikle gençlerimize, çocuklarımıza, üniversite öğrencilerimize, lise öğrencilerimize yeniden kazandırabilirsek, bu fıtratımızda var zaten gen yapımızda var. Ama o baskılandı, örtüldü. O baskıyı o örtüyü kaldırabilirsek İlim Yayma Cemiyeti'nin bu anlamda üstlendiği önemli bir rol var. "

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay ise Müezzinoğlu'na hediye takdim etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber