Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 20 Ekim 2016 - 11:23 Yorum: 0

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı takvimini açıkladı

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı takvimini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı takvimini açıkladı

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı takvimini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, başvurular 25 Ekim'de başlayıp 02 Kasım günü saat 18.00'de sona erecek. Sınav ise 12 Şubat 2017 günü saat 14.00'de yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 2015 yılında yapılan sınavın, hem yapılış şekli hem de yerleştirmeler sonucu boş kalan kadrolar sebebiyle beklentileri karşılamadığını belirterek, sendika olarak yeni bir sınav daha yapılmasını istediklerini ve bunun sözünü aldıklarını hatırlattı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaretinde konuyu tekrar gündeme getirdiğini dile getiren Memiş, bu ziyaret sonrası önce sınav için komisyon kurulduğunu, ardından da bu hafta sınav duyurusuyla münhal kadroların açıklandığını belirtti.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavının, hem çalışanlar hem de kurumlar açısından önemli olduğunu vurgulayan Memiş, "Çalışanlar, kariyer planlamasında bu sınava önem veriyor ve hedefine bu sınavla ulaşmak istiyor. Kurumlar da boş bulunan kadro ve unvanlardaki çalışan açığını bu sınavla kapatıyor. Sınavların geç yapılması hem çalışanların motivasyonuna olumsuz etki yapıyor hem de kurum çalışmalarında aksamalara yol açıyor" dedi.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ilan edilen münhal kadrolarda, şef için 150, VHKİ için 950, Memur için 980 ve şoför için 600 kadro açıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber