Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 23 Ekim 2017 - 18:08 Yorum: 0

Sağlık Bakanlığından “Fitnessçının memesi kanser ilacını bitirdi” haberine ilişkin açıklama

Sağlık Bakanlığı, "Fitnessçının memesi kanser ilacını bitirdi" habere ilişkin özel ithalat izinleri kapsamında şimdiye kadar tamoksifen etkin maddeli...

Sağlık Bakanlığından “Fitnessçının memesi kanser ilacını bitirdi” haberine ilişkin açıklama

Sağlık Bakanlığı, "Fitnessçının memesi kanser ilacını bitirdi" habere ilişkin özel ithalat izinleri kapsamında şimdiye kadar tamoksifen etkin maddeli 244 bin kutu ilacın ithal edildiğini, yıl sonuna kadar da yaklaşık 140 bin kutu ilaç ithal edileceği belirterek, yıl sonuna kadar ilacın üretimine Türkiye'de başlanmasının planlandığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığından bir gazetede bugün yer alan "Fitnessçının memesi kanser ilacını bitirdi" başlıklı haber üzerine yapılan açıklamada, "Bakanlığımız Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından verilen özel ithalat izinleri kapsamında şimdiye kadar tamoksifen etkin maddeli 244 bin kutu ilaç ithal edilmiştir. Yıl sonuna kadar da yaklaşık 140 bin kutu ilaç ithal edilecektir. Son iki ay içinde 125 bin 517 kutu ilaç (meme kanseri hastalarının aylık ihtiyacının yaklaşık üç katından fazla) Türkiye'ye gelmiştir. Piyasaya bugüne kadar verilen ve verilmesi planlanan ilaçlar hastalarımızın ihtiyacını yıl sonuna kadar karşılayacak miktarda olup, yıl sonuna kadar ilacın üretimine Türkiye'de başlanması planlanmaktadır. Buna ek olarak 2018 yılında düzenli olarak ithal edilecek ürünler de hastalarımıza ulaştırılacaktır" denildi.

"Sporcularımızın bu konuda duyarlı olması, bu ilaçları almaktan kaçınmaları büyük önem arz etmektedir"

Haberde de yer aldığı ve daha önce açıkladıkları üzere bu süreçte karaborsacıların ve vücut geliştirmek isteyenlerin söz konusu ilacı reçetesiz olarak temin ederek stokladıklarının ortaya çıktığı hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Denetim ekiplerimiz karaborsacılara yönelik olarak derhal inceleme başlatmış, söz konusu ilacı vücut geliştirmek isteyenlere reçetesiz satan internet siteleri de kapatılmıştır. Bu konudaki mücadelemiz kararlılıkla sürmektedir. Sporcularımızın bu konuda duyarlı olması; hem meme kanseri hastalarını mağdur etmemek hem de sağlıklarını korumak adına bu ilaçları almaktan kaçınmaları büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımız alınan tüm tedbirlere rağmen meme kanseri ilacının piyasada bulunamadığı iddiaları üzerine eczanelere yönelik denetimler gerçekleştirmiştir. Son olarak 12-20 Ekim 2017 tarihleri arasında 81 ilde bine yakın eczanede İl Sağlık Müdürlüklerince denetimler yapılmıştır. İl Sağlık Müdürlüklerinden gelen geri dönüşler ve denetimin sonuçları Bakanlığımızca ivedilikle değerlendirilecek, gerekli işlemler derhal başlatılacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber