Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 10:48 Yorum: 0

Sağlık çalışanları ek ücret ve yıpranma payı haklarını istedi

GİRESUN (AA) - Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Giresun Şubesince yapılan basın açıklamasıyla 14 Mart Tıp Bayramı öncesi sağlık çalışanlarında ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması...

Sağlık çalışanları ek ücret ve yıpranma payı haklarını istedi

GİRESUN (AA) - Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Giresun Şubesince yapılan basın açıklamasıyla 14 Mart Tıp Bayramı öncesi sağlık çalışanlarında ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı haklarının verilmesi istendi. 

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan şube başkanı Kerim Süral, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlar nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı'nı buruk kutlayacaklarını savundu.

Süral, Başbakan Abdullah Davutoğlu tarafından açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranındaki artışı, çalışanlar olarak memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakanı yanılttığı ortadadır. Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı'nın sınıfta kaldığını göstermiştir" dedi.

Sağlık çalışanlarının taleplerinin ivedilikle yerine getirilmesini istediklerini dile getiren Süral, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı yetkililerinin çok hızlı şekilde beklentilerimizi karşılayacak çalışmaları tamamlaması elzemdir. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin çalışanları hüsrana uğratan bu hatalarını bir an önce telafi etmesi elzemdir. Sağlık-Sen olarak taleplerimizin olduğu kadar verilen sözlerin hayata geçmesi konusunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sağlık-Sen olarak üyelerimize ve bütün sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. 2015 yılı bütün sağlık çalışanları için yıpranma payı yılı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı yıl olacaktır. 2015 yılı, lisans tamamlama eğitim ve öğretimlerinin başladığı yıl olacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber