Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Nisan 2020 - 10:28 Yorum: 0

Sağlık çalışanları için ’siperlik maske’ üretiyor

Kırıkkale'de görev yapan bir teknoloji ve tasarım öğretmeni, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında gönüllü olarak evinde sağlık çalışanları...

Sağlık çalışanları için ’siperlik maske’ üretiyor

Kırıkkale'de görev yapan bir teknoloji ve tasarım öğretmeni, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında gönüllü olarak evinde sağlık çalışanları için yüz koruyucu "siperlik maske" üretiyor.

Kırıkkale Ahmet Sümer Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Murat Karartı, okullarda eğitime verilen arayı sağlık çalışanları yararına değerlendirmek istedi. Salgınla mücadele kapsamında çalışmalara başlayan Karartı, evinin bir odasında yüz koruyucu siperlik maske üretmeye başladı. Tüpraş'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşması sonrasında rafinerilerinin bulunduğu 4 ildeki 30 ortaokulda, "Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri" sınıfları kapsamında malzeme desteği verdiği çalışmada Karartı, haftada 225 adet siperlik maske üretiyor. 3 boyutlu yazıcılardan üretilen siperlikler, ilgili kurumlara teslim ediliyor.

Sağlık çalışanları için ’siperlik maske’ üretiyor

Sağlık çalışanları için ’siperlik maske’ üretiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber