Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

Sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde, sağlık çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.Ereğli Devlet Hastanesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Ereğli İşyeri...

Sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde, sağlık çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Ereğli Devlet Hastanesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Ereğli İşyeri Temsilcisi Faik Akbaba, sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönem yaşadıklarını iddia etti.

Sağlık çalışanlarının ağır bir tükenmişlik sendromuyla, karşı karşıya kaldığını vurgulayan Akbaba, şunları söyledi:

"Sağlık hizmetlerinde görev alan doktorumuzdan hemşiresine, ebemizden sağlık memurumuza sağlık teknisyenine, teknik personelden, memura, hizmetli arkadaşlara kadar her birinin sorunu ve sıkıntısı vardır. Dertler boyu aşmış, sabır taşı çatlatmıştır ama hala çözümden uzak açıklamaları ile iktidar, sorunlara ne kadar uzak olduğunu ortaya koymaktadır. 14 Mart Tıp Bayramı öncesi sağlık çalışanlarının sorunlarına gösterilen vurdumduymazlığa tepki olarak iş bıraktık. Ayrıca 14 Mart Cumartesi günü de kararlığımızı devam ettirip, aile hekimliklerinin de cumartesi nöbetine 'hayır' diyerek iş bırakacağız."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber