Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Sağlık çalışanlarından taşeronlaşmaya tepki

KAYSERİ (AA) - Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olmasına tepki gösterdi.Şube başkanı Mahmud Faruk...

Sağlık çalışanlarından taşeronlaşmaya tepki

KAYSERİ (AA) - Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olmasına tepki gösterdi.

Şube başkanı Mahmud Faruk Doğan, Belsin semtindeki 112 Acil Çağrı Merkezi'nin önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, sendika olarak kamuda tek tip istihdamı savunduklarını ve sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçmesine öncülük ettiklerini söyledi.

Vekil ebe, hemşire, kamu dışı aile sağlık merkezi çalışanları ve 4\C'lilerin kadro beklerken, Sağlık Bakanlığı'nın acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olmasının kabul edilir bir durum olmadığını belirten Doğan, "Kamu hizmetleri, kadrolu kamu görevlisi tarafından verilmelidir. Sağlık gibi hayati bir konunun bu temel ilkeden uzak götürülerek, taşeron üzerinden hizmet alımına gidilmesi, emek sömürüsünü teşvik etmektedir. Ayrıca aynı ambulanstaki, aynı okul mezunu iki çalışandan birinin taşeron diğerinin kadrolu olması iş barışını olumsuz yönde etkileyecek önemli bir faktördür" diye konuştu. 

"Sağlık hizmetlerinde, personel açığı taşeron eliyle değil kadrolu istihdam yapılarak sorun çözülmelidir" diyen Doğan, şunları kaydetti:

"Devlet eliyle kayıt dışı istihdam ve emek sömürücülüğü yapılması kararından en kısa sürede vazgeçilmelidir. Sağlık Bakanlığı'na çağrımız, taşeron eliyle hizmet alımından vazgeçmesidir. Kadrolu kamu görevlisi alarak, hem işsizliğin azaltılmasına katkı sunması hem de hizmet sunumunda kaliteyi yükseltmesi gerekmektedir. Bir kamu görevlisinin branşındaki sorumlulukları yasayla belirlenmişken, taşeron üzerinden bu hizmeti görenlere yüklenebilecek sorumluluklar ne kadar yerine getirilecektir?"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber