Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Karan:

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

ANTALYA (AA) - Sağlık-Sen Antalya Şubesi, Antalya Aile Hekimleri Derneği, Türk Sağlık-Sen Antalya Şubesi, Antalya Aile Sağlığı Elemanları Derneği üyeleri, Sağlıkta Dönüşüm Programlarını protesto etmek iş bıraktı.

 Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık alanında yaptığı dönüşümler nedeniyle aile hekimlerinin zor durumda kaldığını, aile hekimlerine sahip çıkmak adına meydanlara çıkmak zorunda kaldıklarını savundu.

Karan, aile hekimliğinin bilimsel, tabanı olmayan yanlış uygulamalarla bitirilmek istendiğini iddia ederek, "Sağlık Bakanlığı yetkilileri de bu durumu kabul etmektedir. Bakanlığın açıklamalarına göre Türkiye'deki bir aile hekiminin iş yoğunluğu, Avrupalı bir meslektaşından 3 kat fazladır" dedi.

Aile hekimleri olarak devletten kendilerini korumasını istediklerini belirten Karan, vatandaşa hizmet verirken, "Bugün başımıza bir şey gelecek mi" diye kaygı içinde olduklarını, sağlık çalışanların darp edilmesi ve şiddete maruz kalmasının önüne bir an önce geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın yaşananları görmezden geldiğini iddia eden Karan, "Bakanlığın göz yumduğu bu magandalık, kurallara uyan halkımızın hizmet almasını engellemektedir. Bundan zarar gören maalesef hizmet almak isteyen halkımız olmaktadır" diye konuştu.

Antalya Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı İsmihan Özdemir de 14 Mart'a, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın çalışma koşulları ve halk sağlığına verdiği zararların gölgesinde girdiklerini, çıkarılan her yönetmelikte iyileştirme yerine yeni mağduriyetler ve angaryaların hayata geçirildiğini savundu. 

Aile sağlığı merkezinde çalışanların iş yükünün artırıldığını ifade eden Özdemir, "Aile hekimleri, her geçen gün artan iş yükü yüzünden halkımıza eğitim ve danışmanlık için yeterince zaman ayıramamaktadır" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber