Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları eylem yaptı

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

ANTALYA (AA) - Türk Sağlık-Sen Antalya Şubesi çalışanları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla iş bıraktı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, "Tüm ek ödemeler emekliliğe sayılsın", "Ek zammımı unutma, iş güvenceme dokunma", "Sağlıkta şiddeti şiddetle kınıyoruz", "Eğilirsen basamak, dik durursan sığınak olursun" şeklinde sloganlar attı. 

Türk Sağlık-Sen Antalya Şubesi Başkanı Ali İhsan Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının yaşadıkları problemlere dikkati çekmek amacıyla iş bırakma kararı aldıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının, şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, nöbetler nedeniyle tükenmişlik sendromu yaşadığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sağlık çalışanları için tüm memurların maaşla aldığı sabit ek ödemelerin her ay geciktirilerek yatırılması, yoğun çalışmaya rağmen performans ücretlerinin 1,5 lira gibi komik ücretlere inmesi ve ekonomik kayıpların dayanılacak sınırı çoktan aşması gibi durumlar yaşanmaktadır. Emeklilikte bekleyen sefalet ile ilgili de sürekli topun taca atılması çalışanda dayanılacak hal bırakmamıştır."

Yılmaz, aile hekimleri ve sağlık çalışanlarına yönelik nöbet sistemini de eleştirdi. Sağlık çalışanları olarak haklarını istediklerini dile getiren Ali İhsan Yılmaz, sağlıkta şiddet yasası, maaş ve performans sistemleri ile ilgili taleplerinin yerine getirilmesini istedi. 

Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından dağıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber