Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 13 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

SES Genel Başkanı Erden: "Çalışma şartlarımız daha kötüye gidiyor ve vatandaşın sağlık hakkı her geçen gün gasp ediliyor"

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

DİYARBAKIR (AA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) Genel Başkanı Gönül Erden, "Çalışma şartlarımız daha kötüye gidiyor ve vatandaşın sağlık hakkı her geçen gün gasp ediliyor" dedi.

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan ve aralarında Diyarbakır Tabipler Odası (DTO), SES ve Diyarbakır Diş Hekimleri Odası üyelerinin de bulunduğu sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı.

SES Genel Başkanı Erden, burada yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının, çalışma koşullarının düzeltilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini, acil servis dışında hizmet vermediklerini söyledi.

"Çalışma şartlarımız daha kötüye gidiyor ve vatandaşın sağlık hakkı her geçen gün gasp ediliyor" diyen Erden, şöyle konuştu:

"İnsanca yaşayacak bir ücret diyoruz. Performansı reddediyoruz. Ek ödemeler maaşımıza yansısın ve onurluca bir yaşam için yetecek temel ücret diyoruz. Fiili hizmet için mücadele veriyoruz. Fiili hizmet zammı bizim hakkımızdır ve bunu 'mücadelemizle kazanacağız' diyoruz. Çalışma koşullarımız düzeltilsin. 'Tüm vatandaşlarımıza eşit, ücretsiz, nitelikli ve anadilinde sağlık hizmeti ile sağlık eğitimi' diyoruz. Biz bugün bu talepler için sokaktayız. 'Sağlıkta dönüşüm programını iptal edin' diyoruz. Artık vazgeçin uygulayamıyorsunuz, bunun karşılığı yok iptal edin."

DTO Başkanı Cengiz Günay da Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde görevli Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Şerif Turhan'ın bıçaklı saldırıya uğramasını kınadı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber