Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

ADANA (AA) - Adana'da bazı sağlık çalışanları, iş bırakma eylemi yaptı.Adana Tabip Odası ile sektördeki çeşitli sendika ve derneklerin üyeleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde...

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

ADANA (AA) - Adana'da bazı sağlık çalışanları, iş bırakma eylemi yaptı.

Adana Tabip Odası ile sektördeki çeşitli sendika ve derneklerin üyeleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde toplandı.

 Grup adına açıklama yapan Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Hakan Şen, sağlıkta çalışma ortamlarının, çalışma temposunun, çalışma ve dinlenme sürelerinin, nöbet ortamlarının sağlıksız olduğunu öne sürdü.

Bu tablonun sağlık çalışanları ve hastalar için de iç açıcı olmadığını, sağlık personelinin çalışma şartları bu iken hastaların bu şartlarda sağlıklarına kavuşamayacaklarını, iyi sağlık hizmeti alamayacaklarını ifade eden Şen, şunları söyledi:

"Kim ister 100 veya 150'inci hasta olarak muayene olmayı, hekimine güvenmediği için hastane hastane, doktor doktor dolaşmayı. Muayene odasında 5 dakika, faturası ya eczanede ya da bordroda. İşin özeti budur. Sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliği giderek bozulmakta, bu halkımızın geleceğini tehdit etmektedir. Sayıyı değil niteliği önceleyen bir politikayı talep ediyoruz. Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber