Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bazı sağlık çalışanları, mevcüt sistemi ve personel politikasını protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı.1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde...

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bazı sağlık çalışanları, mevcüt sistemi ve personel politikasını protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı.

1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde toplanan Adıyaman Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Sağlık Sen üyeleri, ellerinde pankartlar taşıyarak sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Ali İhsan Gündoğdu, Tıp Bayramı öncesinde sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hakları, sağlıkları ve halkın sağlığı için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini belirten Gündoğdu, "İnsanüstü bir çabayla, insanlık dışı koşullarda çalışıyoruz. Çalışma koşullarımız acilen düzeltilsin. Çalışırken de emeklilikte insanca yaşayabilecek bir gelir talep ediyoruz" dedi.

Sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliğinin giderek bozulduğunu ve bunun halkın geleceğini tehdit ettiğini illeri süren Gündoğdu, sayıyı değil niteliği önceleyen bir sağlık politikası talep ettiklerini dile getirdi.

Gündoğdu, aile hekimlerine getirilen cumartesi nöbeti uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber