Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları eylem yaptı

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

MUĞLA (AA) - Muğla'da Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Tabip Odası üyeleri, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle iş bıraktı.

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, davul zurna eşliğinde sloganlar atarak Sınırsızlık Meydanı'na kadar yürüdü.

Gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan SES Muğla Şubesi Başkanı Fatma Yarış, sağlık çalışanlarının yaşadıkları problemlere dikkati çekmek amacıyla iş bırakma kararı aldıklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının değişik sorunlar yaşadığını belirten Yarış, "Polikliniklerde her gün 80 ila 150 hasta bakılması, kendi görevimiz olmayan işleri yapmaya zorlanma, taşeron sistemi, çalışma ortamları, çalışma temposu, çalışma süreleri, dinlenme süreleri, nöbet ortamları, sağlıksız. Bu tablo biz sağlık çalışanları için de hastalarımız için de iç açıcı değildir" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından davul zurna eşliğinde bir süre halay çektikten sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber