Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Ağustos 2016 - 11:33 Yorum: 0

Sağlık ekiplerinin derme çatma köprüyle imtihanı

Bartın merkeze bağlı Balat köyünde balkondan düşerek ağır yaralanan bir kişiye müdahale etmek için yola çıkan sağlık ekipleri, köy yolundaki derme...

Sağlık ekiplerinin derme çatma köprüyle imtihanı

Bartın merkeze bağlı Balat köyünde balkondan düşerek ağır yaralanan bir kişiye müdahale etmek için yola çıkan sağlık ekipleri, köy yolundaki derme çatma köprüde zor anlar yaşadılar.

Bartın'ın Balat köyünde balkondan düşerek ağır yaralanan 45 yaşındaki Nejla Akar'a müdahale ederek hastaneye yetiştirmek için köye gelen 112 sağlık ekipleri, yaralının bulunduğu alana tek ulaşımın sağlandığı derme çatma köprüden geçerken zor anlar yaşadılar. 3 hane ve 15 kişinin yaşadığı mahalleye geçmek için köylülerin dere üzerine yaptıkları köprüden zorla ilerleyen sağlık ekipleri, yaralıyı hastaneye yetiştirmeye çalışırken de uzun süre köprü üzerinden geçemediler. Yaralıyı köyden sedye ile taşıyarak dere üzerindeki köprünün yanına kadar gelen ekipler uzun süre karşıya geçemeyince, köylülerin yardımıyla yaralı karşıya taşınabildi. Durum karşısında tepki gösteren köylüler, yetkililerin ulaşım konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Yaralı kadına güçlükle ulaşıldı

Edinilen bilgiye göre, 4 gün önce evinin balkonundan düşerek ağır şekilde yaralanan 45 yaşındaki Nejla Akar için köye 112 sağlık ekipleri çağrıldı. Köye gelen 112 ekipleri yaralının bulunduğu mahalleye giden tek yol olan dere üzerindeki derme çatma köprüden zorlukla geçtiler. Yaralıya olay yerinde müdahale eden sağlık ekipleri, yaralıyı hastaneye götürmek için zamanla yarışsa da dönüş yolunda geldikleri derme çatma köprüden uzun süre geçemediler. Sağlık ekiplerinin zor anlarını cep telefonuyla görüntüleyen köylüler, köprüden birçok kişinin düşerek yaralandığını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istediklerini söylediler.

Köylüler köprü yapılmasını istiyor

Dere üzerine kurulan derme çatma köprüden düşerek ayağını kırdığını iddia eden Adem Akar, "Devlet büyüklerinden köprü yapılmasını istiyoruz. Burada köprü ayaklarını kendi imkanlarımızla yaptık. Acil olan yangın ve hastalık gibi durumlarda köprüden geçmekte zorluk yaşıyoruz. Eve gidip gelmekte zorlanıyoruz. Hastamız balkondan düştü ve sağlık ekipleri ile 1,5 saat içinde eş dost sayesinde ancak geçirebildik. Karşı tarafta 3 hane var ve 15 kişi yaşıyor. Köprüden geçemiyorlar ve aşağı düşen oluyor. Ben bile 2 defa düşerek ayağımı kırdım. Daha kaç kişinin canı yanacak. Köprünün ayakları demirle duruyor. Geçerken korkuyoruz, burası adeta sırat köprüsü" dedi.

"Cenazemizi geçiremiyoruz"

Köy sakinlerinden Necati Akar ise, "Bu ırmakta su olduğu zaman cenazeyi karşıya geçirme imkanımız yok. Nereye başvursak başka yere yolluyor, Bartın'a gidiyoruz bize köprünün yapılacağını söylüyorlar. Ama ne zaman yapılacak. Buranın üzerine bir hasır istiyoruz. Her an için ölümle karşı karşıyayız. Evime bir eşya getirsem buradan 250 metre elimizle sırtımızda getiriyoruz. Özellikle kış aylarında çok sıkıntı çekiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber