Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 20 Eylül 2021 - 10:57 Yorum: 0

Sağlık hizmeti ekip işi

ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI MALATYA ŞUBE BAŞKANI TÜRKOĞLU’DAN SÖZCÜ GAZETESİ’NE CEVAPÜlkemizin saygın (!) bir gazetesinde, saygın (!) bir köşe yazarımız kendince haber yaparak bizleri derinden üzmüştür.

Sağlık hizmeti ekip işi

Ülkemizin saygın (!) bir gazetesinde, saygın (!) bir köşe yazarımız kendince haber yaparak bizleri derinden üzmüştür. Yazarın haberini yaparken taşıdığı amaç tüm sağlık personelinin aldıkları ödemelerde iyileştirme yapılmasını istemek ise, kendisine teşekkür etmek lazım. Bu iyi niyeti taşısa bile, bunu bizim üzerimizden yapmasının anlaşılır hiçbir tarafı yoktur. Eğer amacı sağlık hizmetlerinde görevli temizlik, güvenlik, sekreter, hasta bakıcı gibi en zor görev alanlarında, can siparene çalışan 170 bini aşkın personele ilk defa yapılan bu iyileştirmeyi eleştirmek ise bunun adı çekemezlikten başka bir şey değildir.

Sayın yazarı sağlık sisteminin ne kadar içinde olduğu konusunda merakımızı gidermeye davet ediyorum. Sağlık hizmetinin ekip işi olduğunun, dişli çark gibi bir basamak olmazsa diğerlerinin de aksayacağının farkına varmasını bekliyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde, kendi evlatlarının bile yaklaşmaktan korktuğu hastalarımıza bu personelin hizmet ettiğini unutmamasını diliyorum.

Bir tıbbi sekreterin yaptığı kayıtların ne kadar gerekli olduğunu; temizlik görevlisinin yazarımızın görmekten bile rahatsız olacağı ortamları nasıl temizlediğini; hasta bakıcının yatalak hastanın bakımını nasıl üstlendiğini; güvenlik görevlisinin her türlü saldırıya karşı nasıl göğsünü siper ettiğini; hasta yönlendirme personelinin günde kaç adım attığını, kaç kişiye yol gösterdiğini; teknik personelin gece gündüz kavramı olmadan her arızaya müdahele ettiğini; diş klinik yardımcısının hekiminin eli kolu olduğunu düşünmeden haber yapmış olmak için haber yapmak ne acı bir durumdur.

Sayın yazar, şunu bilmenizi isterim; sağlık sistemi birbirine kenetlenmiş, sizin gibilerin ne yaparsanız yapın aralarına nifak tohumu ekemeyeceğiniz, birlikteliklerini hizmet aşklarını bozamayacağınız insanlarla dolu. Hekimlerle tıbbi sekreterler aynı ortamda yemek yer sohbet eder; hemşirelerle temizlik görevlileri aynı hastaya üzülür, aynı mutluluğu paylaşır. Meslek hayatlarında ilk defa bu şekilde bir iyileştirme alan personelimizi, bu şekilde bir açıklama ile yermeniz en basit ifade ile kıskançlıktır, hasetliktir. Sayın yazar, sizi ‘vasıfsız’ olarak nitelendirdiğiniz sağlık personelinden özür dilemeye ve bu personelin vasıflarını görmek için hastanelere ziyarete davet ediyorum. Tüm sağlık personelinin çok daha iyi çalışma şartlarında, hak ettikleri özlük hakları ile çalışmaya ihtiyaç duyduğunu ve bunun gerçekleşmesi için sendika olarak elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha söylemek istiyorum. Sağlık işçisi kardeşlerimizin emeklerini hiçe sayan, ‘vasıfsız’ olarak niteleyen, sağlık personeli arasında nifak tohumları ile ayrımcılık yapmaya çalışan, bizi birbirimize düşürme gayesinde olan, tüm sağlık personeline ücret iyileştirme yapılmasını talep etmek yerine bizim üzerimizden kara habercilik yapan bu zihniyeti ve Sözcü Gacetesi Yazarı Ali Ekber ERTÜRK'ü şiddetle kınıyorum.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber