Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 10 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Sağlık personeline, "mevsimlik tarım işçileri" için eğitim

Şanlıurfa'da, 32 ilin sağlık personeli, mevsimlik tarım işçilerine verilecek hizmetlere ilişkin bilgilendirildi

Sağlık personeline, 'mevsimlik tarım işçileri' için eğitim

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, mevsimlik tarım işçilerine arazide sağlık hizmeti verecek 32 ilin sağlık personeline eğitim verildi.

TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Danışmanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek, başkanlığında GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya, aralarında Ankara, Adana, Diyarbakır, Samsun ve Yozgat'ın da bulunduğu 32 ilde görev yapan yaklaşık 75 doktor, ebe ve hemşire katıldı.

Şimşek, toplantıda, yaklaşık 4 yıl önce Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı"nın geliştirilerek sürdürüldüğünü söyledi.

Program kapsamında özellikle işçilerin sağlık sorunlarının çözümüyle ilgili çalışma yürütüldüğünü ifade eden Şimşek, tarımsal üretimin insan hayatındaki önemine değindi.

Tarım sektöründe en çok hastalanan ve erken yaşta ölenlerin mevsimlik işçiler olduğunu vurgulayan  Şimşek, şöyle devam etti:

"Toplum Sağlığı Merkezi ve Bağlı Birimler Yönetmeliği'ne, mevsimlik tarım işçilerine yönelik hizmetler kısa süre önce konuldu. Sağlık personelinin yasal görevlerini tam anlamıyla yerine getirilebilmesi için hizmet içi eğitime devam edilmesi zorunludur. Bu yıl Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 32 ilin sağlık personeline eğitim verilecek. Bu kapsamda valilikler, kaymakamlıklar ve muhtar farkındalık toplantıları yapılmış, sağlık aracıları modeli geliştirilmiş, din görevlisi sağlık eğitimleri yapılmış ve benzer sisteme entegre etme çalışmaları devam etmektedir."

Şimşek, Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezinin enstitüye dönüştürülmesine yönelik çalışma yapıldığını, bu alanda yapılabilecek yüksek lisans, doktora çalışmalarıyla işçilere yönelik daha fazla bilimsel verinin topluma kazandırılacağını sözlerine ekledi.

Üç gün sürecek toplantıda, aralarında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Kanuni Keklik ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Temsilcisi Gökhan Yıldırımkaya'nın da bulunduğu çok sayıda akademisyen katılımcılara eğitim verecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber