Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Aralık 2014 - 08:38 Yorum: 0

"Sağlık sektörü ve ticaret" konferansı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yıldırım: "Sağlık alanının kontrolü yok. Dünyada devletlerin ve hükümetlerin görevi öncelikle koruyucu hekimliktir"

'Sağlık sektörü ve ticaret' konferansı

BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Yıldırım, "Sağlık alanının kontrolü yok. Dünyada devletlerin ve hükümetlerin görevi öncelikle koruyucu hekimliktir" dedi,

Yıldırım, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen "Sağlık sektörü ve ticaret" konulu konferansta, meslek hayatında yaşadığı olayları ve sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları anlattı.

Tıbbın geniş ve özellikle Türkiye'de ilgisiz insanların çok görüş beyan ettiği bir alan olduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Tıp alanı istismara çok açık bir konu. Tiyatral yeteneği olan birçok yayın organlarına çıkıp ilginç tedavi yöntemlerini anlatılıyor. İlaç tekelleriyle ilgili bir alan da var. Bu bütün dünyada bir büyük sömürü alanı. Bunların araştırma ve geliştirmesinde büyük paralar harcanıyor. Koruyucu hekimlik unutuldu, adeta unutturuldu. Tedavi hekimliği ön plana çıkarıldı. Gereksiz çekilen filmler kaynak israfı neden oluyor. Sağlık alanının kontrolü yok. Dünyada devletlerin ve hükümetlerin görevi öncelikle koruyucu hekimliktir. Sağlık ve ticaret dengesini sağlayan ülke, dünyada böyle model bilmiyorum. Organ mafyası çok abartılan bir konu, bunların hepsi şehir efsanesi. Ailenin izni olmadan hiçbir beyin ölümü gerçekleşmiş kişiden organ alınamaz. Hastanın yerine kendimizi koymuyoruz. Empati yapmamız gerekiyor. Hastalara iyi yaklaştığınızda onlar sizi ölünceye kadar unutmaz."

Konuşmanın ardından Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Yıldırım'a üniversitenin ambleminin bulunduğu tabak hediye etti.

Programa, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Refik Arıkan, öğretim üyeleri ve üniversite öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber