Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 09:53 Yorum: 0

Sağlık-sen Bayburt Şube Başkanı Lökoğlu’ndan Hemşireler Haftası Mesajı

Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sağlık-sen Bayburt Şube Başkanı Lökoğlu’ndan Hemşireler Haftası Mesajı

Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Lökoğlu, hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının karşılıksız bırakılmaması gerektiğini belirterek mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Hayatı kutsal bir emanet sayarak eşsiz bir fedakârlıkla insanımıza hizmet eden sağlık ailesinin en değerli varlıkları şüphesiz hemşirelerdir. İnsan denildiğinde, can denildiğinde acılarını, yorgunluklarını, kırgınlıklarını, uğradığı haksızlıkları, geride bırakıp derde derman olmak için çırpınmak gerçekten yüce bir ruh gerektirir. Herkes için önce can, sonra canan gelirken, sağlık çalışanları için her zaman önce canan gelir. Sağlığa emek verenler, insana ve hayata en yalın haliyle bakar. İnsan, insan olduğu için kıymetlidir. Hayat en değerli varlık olduğu için hizmete layıktır. Medeniyetimizi farklı ve eşsiz kılan bakış da budur. Şeyh Edebali'nin "insanı yaşat ki devlet yaşasın, İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışının ete kemiğe büründüğü hizmet alanı sağlıktır. Bu yüzden diyorum ki, şayet Yeni Türkiye yaşatma ideali üzerinde büyüyecekse ilhamını sağlık çalışanlarından almalıdır. İnsana ve hayata hizmet konusunda bu ruhu korumak ve geliştirmek devletin asli görevi olmalıdır. Sağlık çalışanları ve özellikle sayıları yetersiz olan hemşirelerimiz reformların yükünü bugüne kadar çok büyük fedakârlıklarla omuzlarında taşıdı. Bu fedakârlık artık karşılıksız bırakılmamalıdır. Çalışma ortamlarında onlarca mesleki riski göze alarak çalışan, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı, ruhen, bedenen ve sosyal açıdan güçlendirecek adımlar atılmalıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber