Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mart 2015 - 14:03 Yorum: 0

Sağlık-Sen Bitlis Şubesi basın açıklaması yaptı

BİTLİS (AA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bitlis Şubesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından sağlık çalışanlarına müjde şeklinde açıklanan hususlarla ilgili...

Sağlık-Sen Bitlis Şubesi basın açıklaması yaptı

BİTLİS (AA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bitlis Şubesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından sağlık çalışanlarına müjde şeklinde açıklanan hususlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Bitlis Devlet Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya, sağlık çalışanlarının insan sağlığının emanetçileri ve sağlık sisteminin sigortası olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının, bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi, bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacağını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Bu nedenle sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz. Ancak sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması, lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle, 14 Mart Tıp Bayramı'nda hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sayın Başbakan tarafından müjde olarak açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranında artışı çalışanlar olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, Başbakanı yanılttığı ortadadır."

Kaya, sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamaların, Sağlık Bakanlığı'nın sınıfta kaldığını gösterdiğini öne sürerek, "Sendikamızın düzenlediği programa katılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'sizler umudun adısınız' diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları, yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkililerince yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber