Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

"Sadece çalışanlarımızın özlük hakları için değil, ülkemizin geleceği için sendikacılık yapıyoruz"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

ÇANKIRI (AA)  - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Sadece çalışanlarımızın özlük hakları için değil, ülkemizin geleceği için sendikacılık yapıyoruz" dedi.

Memiş, Memur-Sen Çankırı İl Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Sağlık-Sen'in Türkiye'de sendikacılık alanında iyi bir vizyon açtığını söyledi.

Çalışanların hakları konusunda çözüm odaklı hareket eden sivil toplum örgütü olduklarını belirten Memiş, "Türkiye'de sağlıkta dönüşümün başladığı günden bugüne kadar vatandaşın sağlığa erişimi 1,8'den 9'lara ulaştı. Sağlıktaki hasta memnuniyeti yüzde 39'dan 76'lara geldi. Çalışanların iş yükü de 5 kat arttı" ifadesini kullandı.

Metin Memiş, Avrupa'daki meslektaşlarının 5 katı iş gücü sergileyen meslektaşlarının, bu dönüşümün gerçek sahibi olmalarına rağmen hak ettiklerini alamadıklarını savundu.

Sağlık çalışanlarının tükendiğini öne süren Memiş, şöyle konuştu:

"Sağlık çalışanları 'fırsatınız olsaydı mesleğinizi değiştirir miydiniz' sorusuna yüzde 60,8 oranında 'evet' cevabını veriyor. Bu, üzerinde durulması gereken bir konu. Bizim müzakereye açık bir sendikacılık anlayışımız var. Sadece çalışanlarımızın özlük hakları için değil, ülkemizin geleceği için sendikacılık yapıyoruz. Ülkemizin geçtiği en zor dönemlerde gövdemizi taşın altına koymak kaydıyla Türkiye'nin yeni Türkiye'ye ulaşması için katkı sağlayacağız. Türkiye'de demokrasinin gelişmesi ve sivil anayasa çalışmasında öncülük yaptık. Türkiye normalleşiyorsa ve demokratikleşiyorsa bunda Sağlık-Sen'in önemli katkıları var."

Bu yıl lisans ve yıpranma payıyla ilgili çalışmalar yapacaklarını dile getiren Memiş, 100 bin çalışanın lisans hakkı, 450 bin sağlık çalışanının ise yıprana hakkı beklediğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber