Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 25 Şubat 2017 - 13:08 Yorum: 0

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: "Üniversite hastanelerinde personel istihdamı noktasında sıkıntılar var"

Sağlık çalışanlarının ve üniversite hastanelerin sorunları İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Şube Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda...

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: 'Üniversite hastanelerinde personel istihdamı noktasında sıkıntılar var'

Sağlık çalışanlarının ve üniversite hastanelerin sorunları İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Şube Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda konuşuldu. Toplantıya katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Üniversite hastanelerinde özellikle personel istihdamı noktasında sıkıntılar var" dedi.

İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Şube Başkanlığı tarafından sağlık çalışanlarını buluşturan toplantı düzenlendi. Toplantıya, Sağlık- Sen Genel Başkanı Metin Memiş, İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Şube Başkanı İsmail Çor, sağlık kurumları yetkilileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Sağlık çalışanlarının problemlerinin giderilmesiyle ilgili yapılacak çalışmalara ilişkin çalışanların görüşlerinin alınmasına imkan veren toplantı, kahvaltı programıyla başladı. Toplantıda sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar, sorunların çözüm yolları ve üniversite hastanelerinin istihdam durumları ve sorunları konuşuldu.

"Üniversite hastanelerinde özellikle personel istihdamı noktasında sıkıntılar var"

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Türkiye'de sağlıklı dönüşümle Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde ciddi anlamda bir iyileşme sağlandı, sağlık çalışanlarına yönelik kazanımlar elde edildi. Ama burada özellikle üniversite hastanelerinde çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını masaya yatırarak çözüm önerilerini burada paylaşmış olacağız. Üniversite hastanelerinde özellikle personel istihdamı noktasında sıkıntılar var. Üniversite hastanelerindeki istihdam sorununun mutlaka giderilmesi gerekiyor, aynı zamanda ekonomik olarak ciddi sıkıntı içinde biliyoruz. Bu doğrudan çalışanlara yansıyor, bu konuda özellikle üniversitelerin maddi anlamda yeniden yapılandırılması, maddi destek verilmesi gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor" dedi.

"Üniversite hastanelerimizin sorunlarını konuştuk, güzel bir toplantı oldu"

Sağlık çalışanı olarak sorunları olduklarını ifade eden hemşire Hatice Gümüş, "Sağlık çalışanlarının sorunları tabi ki 10 yıl öncesine göre çok azaldı. Bu bizim sendikamız sayesinde oldu. Yıpranma payının alınması gibi sorunlarımız var. Bunlar ilgili sendikamız çalışmaya devam ediyor, bunları birlikte konuşmak için toplandık. Üniversite hastanelerimizin sorunlarını konuştuk, güzel bir toplantı oldu" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantı, protokol konuşmalarının ardından sona erdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: "Üniversite hastanelerinde personel istihdamı noktasında sıkıntılar var"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: "Üniversite hastanelerinde personel istihdamı noktasında sıkıntılar var"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber