Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 04 Eylül 2018 - 12:58 Yorum: 0

Sağlık-Sen Kütahya Şubesi Olağan Genel Kurul için delege seçimi yapacak

Sağlık-Sen Kütahya Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu için delege seçimi yapacağını duyurdu.

Sağlık-Sen Kütahya Şubesi Olağan Genel Kurul için delege seçimi yapacak

Sağlık-Sen Kütahya Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu için delege seçimi yapacağını duyurdu.

Sağlık-Sen'in açıklamasında; 5. Olağan Genel Kurulu için delege seçimi yapacağının 27 Ağustos 2018 tarihinde işyeri ve temsilciliklerinde ilana çıkarıldığını, ayrıca tüm üyelere SMS yoluyla bildirildiğini, bunun yanında delege müracaatları sosyal medya hesabından duyurularak Perşembe günü saat 14.00'a kadar uzatıldığı belirtildi.

"Seçimlerde aslolan tüm üyelerimize seçme ve seçilme hakkının kullandırılması ve aynı işyeri, temsilcilikler ve birimlerde çalışan üyelerimizin, sayıları nispetinde delegeyle temsil edilmesidir" Görüşlere yer verilen açıklamada," Seçim duyurusu ilan, SMS ve sosyal medya yoluyla tüm üyelerimize duyurulmuş ve delege olmak için müracaat eden 266 üyemizin dilekçeleri alınmıştır. Ayrıca delege dağılımı tüm işyeri ve temsilciliklerimizdeki üyelerimizin sayıları nispetinde temsil edilmesine imkan verilecek şekilde tüzük ve yönetmeliğe uygun şekilde yapılmıştır. Sendika Kütahya Şubemiz kuruluşundan bugüne gücünü üyesinden alarak temsil ettiği kitlenin hak ve menfaatleri doğrultusunda çalışmalarını yürütmüştür" denildi.

" Kişiyi nasıl rahat ettiririz derdine düşmüşlerdir"

Bazı idarecilerin kişiyi nasıl rahat ettiririz derdine düştükleri iddia edilen açıklamada;" İlimiz sağlık hizmetlerinden sorumlu kişilerin işi Kütahya'da sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak, Kütahyalı hemşerilerimizin her branşta sağlık hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştırmak, çalışanların çalışma koşullarını iyileştirmek ve çalışanlar arasında adaletle davranıp ek ödeme, nöbet ücreti ve izin konularında yaşanan sorunlara çözüm bulmaktır. Üzülerek görmekteyiz ki bu idareciler asli işlerini bırakıp verdikleri talimatla bir grup kişiyi sendika seçimleri için sahaya sürmüş ve bu kişiler üyeden değil söz konusu idarecilerden aldıkları güç, baskı ve şantajla seçim çalışmalarına başlamış delege seçim müracaatları neticesinde başarısızlıklarına kanaat getirince iftira ve yalanla algı oluşturma çabası içerisine girmişlerdir. Ayrıca çalışanları huzursuz eden bazı uygulamalara imza atarak "tavşana kaç tazıya tut" misali kendi yaptıkları ezanın sorumlusu olarak sendikayı gösterme aymazlığına ve mevzuatta yeri ve karşılığı olmayan unvanlar ihdas ederek sahaya sürdükleri kişiyi nasıl rahat ettiririz derdine düşmüşlerdir" ifadelerine yer verildi.

Sürece dahil olmayarak hizmet üretme kaygısıyla görev yapan Evliya Çelebi Devlet Hastanesi ve diğer ilçe hastane Başhekim ve Müdürlerinin ilkeli ve tutarlı duruşları belirtilen açıklamada; "Bilindiği gibi seçimlerde üyeler delegeleri, delegeler yönetim kurulunu seçer. Sürecin başında delege seçecek üyelerimize güvenmeyip baskı oluşturamayacakları, tüzük ve yönetmelik çerçevesinde yapılan seçim sürecine ilişkin çoğunluğun azınlığa tahakküm etmesine meydan vermeyen adil uygulamalara itiraz etmektedirler. Geçmişte sendikamızı İl Müdürlerinin şekillendirme çabasına üye ve delegelerimizin sağduyusuyla meydan verilmemiş ve şubemiz kuruluşundan bugüne idarecilerin değil üyelerin sendikası olarak faaliyetine devam etmiştir. Sendikacılığı idarecilerle diyalog halinde yapmayı önemsiyoruz lakin üyenin hakkını savunacağımız merci idare olduğu gerçeğiyle sendikacılık idareciyle beraber değil yeri geldiğinde haksızlık ve hukuksuzluklara karşı idareye rağmen yapılan bir iştir. Üyelerimizden aldığımız güçle ve üyelerimizle beraber bu sorunların üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde ifadeler yer aldı.

"Yönetime aday olanlar önce Sağlık Sen mevzuatına hakim olmalı"

Mesnetsiz iddialarla bulanık suda balık avlamak ve sendikal gücü sağlık bürokrasisinde aramak yerine sendikanın özü olan üyesinden aldığı güçle yola çıkmalılar. Üyelerimize duyduğumuz saygı ve Sağlık Sen in etik değerleri gereği tüm seçim süreci mevzuatın verdiği yetki dairesinde ve şeffaf şekilde yürütülmektedir. Ancak bu etik değerleri menfaatleri ile karıştıranlar bunu göremeyecek kadar hırsla ve kazanmak için her yol mubahtır anlayışıyla yola çıkıp gereksiz yere süreci germeyi tercih ediyor. Bizim sırtımızdaki yük birileri gibi şahsi menfaat değil, üyemizin hakkı, hukuku ve emanetinden oluşan bir yük ve sorumluluktur. Yönetime aday olmak isteyenlere Memur Sen ve Sağlık Sen in dün olduğu gibi bugün de farklı odaklar tarafından dizayn edilemeyecek bir kurum olduğunu hatırlatmak isteriz" görüşlerine yer verildi.(EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber