Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ocak 2017 - 09:48 Yorum: 0

Sağlık-Sen’den ’Yeni Anayasa’ya tam destek

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, bir sivil toplum kuruluşu olarak yeni anayasa...

Sağlık-Sen’den ’Yeni Anayasa’ya tam destek

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, bir sivil toplum kuruluşu olarak yeni anayasa değişikliğine tam destek verdiklerini söyledi.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, yeni anayasa değişikliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bir sivil toplum örgütü olarak sadece çalışanların haklarını korumakla mükellef olmadıklarını belirten Ensarioğlu, "Halkımızın geleceğinden de kendimizi mükellef ve sorumlu hissediyoruz. Anayasa değişikliği ile ilgili Sağlık-Sen olarak biz şu an yürürlülükte olan anayasanın gerek ülkemize gerek bölgemize yakışmayacak bir anayasa olduğunu düşünüyoruz. Temennimiz odur ki yeni anayasanın herkesi kapsayan, bütün özgürlükleri kapsayan bir anayasa olması. 1982 Anayasası, diğer anayasalar gibi halkımızı kısıtlayan bir anayasaydı. Yeni anayasanın referandumda da en iyi şekilde geçeceğine inanıyoruz. Çünkü halkın anayasasıdır. 1982 anayasası özellikle bu bölgedeki halka ciddi anlamda maddi manevi sıkıntı yaşatmıştır. Dayatma bir anayasaydı. Dayatma bir anayasa sonucunda da ancak sıkıntılar, kaoslar meydana gelir. Yeni Anayasanın maddelerini arkadaşlarla görüştük, zaman zaman tartıştık. Gerçekten de hayırlı olacağını düşünüyoruz. Biz sivil toplum örgütü olarak yeni anayasaya tam destek veriyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber