Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

Sağlık sendikalarından iş bırakma eylemi

Türk Sağlık-Sen Çorum Şubesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şubesi üyeleri, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmediği gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı

Sağlık sendikalarından iş bırakma eylemi

ÇORUM (AA) - Türk Sağlık-Sen Çorum Şubesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şubesi üyeleri, sağlıkçıların çalışma koşullarının iyileştirilmediği gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sendikaların üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar eşliğinde protesto gösterisinde bulundu.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Fatih Gök, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının sorunlarının giderek arttığı bir dönemin yaşandığını ve özellikle çalışan memnuniyetinin gözardı edildiğini öne sürerek, sağlık çalışanlarının taleplerinin sürekli ötelendiğini savundu. 

"Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadırlar" diyen Gök, şunları kaydetti:

"Bugün grevdeyiz... Neden? Maaşla aldığımız sabit ek ödemeler her ay geciktirilerek yatırılıyor. Yoğun çalışmaya rağmen performans ücretleri komik seviyeye inmiştir. Türk doktorlarının sorunlarına sürekli kulak tıkanarak yabancı doktor rüyalarına dalınmaktadır, asistanlar 36 saate varan nöbetlerde helak olmakta, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ağır iş yükü altında adeta kan ağlamaktadır."

Yarın 14 Mart Tıp Bayramı'nın kutlanacağını anımsatan Gök, "Türk Sağlık-Sen olarak 14 Mart’ları bayram tadında karşılamak istiyor, sorunların çözümü için acil düzenlemeler yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bu arada sendika üyelerinin rapor veya izin alarak acil servisler dışındaki birimlerde iş bırakma eylemi yaptıkları kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber