Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
Sami Er
Sağlık 29 Haziran 2021 - 10:13 Yorum: 0

Sağlık turizminde gözler 1 Temmuz sonrasında

1 Temmuz itibariyle başlayacak olan normalleşme adımları sonrasında sağlık turizminde hareketlilik yaşanacağını belirten Radyoloji Uzmanı Uzm.

Sağlık turizminde gözler 1 Temmuz sonrasında

1 Temmuz itibariyle başlayacak olan normalleşme adımları sonrasında sağlık turizminde hareketlilik yaşanacağını belirten Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Çallıoğlu, "Bu pandemi sürecinde alınan kısıtlamalar sonucu gelen hasta sayısı azaldı. Son 2 aydır sürekli bize çok sayıda ülkeden gelmek isteyen hastalar ulaşıyor. Türkiye sağlık turizminde son 5 yılda dünyada 10. sıraya yükseldi. Yapılan çalışmalar sonucunda ilk 3'üncü sıraya yakın zamanda yükseleceğiz" açıklamasına yer verdi.

Antalya'nın turizm bölgesi Lara'da arkadaşları ile birlikte kurduğu işletmede yurt dışından Türkiye'ye gelmek isteyen hastalara rehberlik ve tedavi konusunda öncülük eden Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Çallıoğlu (40), Türkiye'nin sağlık turizmindeki önemini anlattı. Türkiye'nin sağlık turizminde son 5 yılda dünyada 10. sıraya yükseldiğini ifade eden Çallıoğlu, Türkiye'nin yapılan çalışmalar sonucunda ilk 3'üncü sıraya yakın zamanda yükseleceğini belirtti. Çallıoğlu, "Sağlık turizminde her türlü donanıma sahibiz. Türk hekimlerimizi tüm dünya yakından tanıyor. Hekimlerimizin özverili çalışmasını bu pandemi sürecinde dünya daha yakından tanıdı. Gerek şehir hastanelerimiz, gerekse özel hastanelerimiz olsun hepsi yüksek teknolojiye sahip. Her türlü tedavi yapılıyor" sözlerine yer verdi.

"2 aydır sürekli bize çok sayıda ülkeden gelmek isteyen hastalar ulaşıyor"

Pandemi döneminde gelen hasta sayısında azalma olduğunu ifade eden Çallıoğlu, "Son 2 aydır sürekli bize çok sayıda ülkeden gelmek isteyen hastalar ulaşıyor. Hepsini erteliyorduk. Bu Temmuz itibariyle ve aşılamanın artması ile bu sayıların artacağını düşünüyorum. Sağlık sistemimiz birçok ülkeye göre çok iyi durumda. Diğer ülkelerde yapılamayan işlemler bizim ülkemizde yapılıyor. Mesela bilimsel radyoloji işlemleri birçok ülkede yok" açıklamasını yaptı.

"Ülkemiz fiyat açısından da çok uygun"

Türkiye'nin daha çok hangi alanlarda tercih edildiğine de cevap veren Çallıoğlu, "Psikiyatriden tutun, jinekolojik onkolojiye, plastik cerrahiye ve diğer birçok alanda tedavi bulamayan hastalarımızı Türk doktorlarımıza yönlendiriyoruz. Bize başvuru yapan hastaların tümüne cevap veriyoruz. Ama son zamanlarda İngiltere'den en çok obezite cerrahisi için hastalar başvuru yapıyor. Türki Cumhuriyetlerden daha çok onkolojik vakalar geliyor. Ülkemiz fiyat açısından da çok uygun. Bazı ülkelere göre tedavi ücretlerimiz 10'da 1 düzeyinde. Son teknoloji ve çok iyi doktorlarımız ile bu süreç yönetiliyor" dedi.

"Sağlık turizminde en iyi reklamın bu hastalar olduğunu düşünüyorum"

Hastaların yurt dışından internet sitesi üzerinden de ulaşabildiğini belirten Çallıoğlu, "Hastalarımız bize internet sitemiz üzerinden de ulaşabiliyor. Doktorlarımız ile online olarak görüşebiliyorlar. Bizim amacımız süreci hızlandırmak. Tanısının bir an önce konmasını sağlıyoruz. Böbrek nakli ve karaciğer naklinde bazı ülkelerde sıra beklenirken bizim ülkemizde akraban nakil olabiliyor. Hastanın amacı sadece tedavi olmak değil. Biz hastamızın tüm anlarında yanında olmak istiyoruz. Hasta ile iletişimi koparmıyoruz. Sağlık turizminde en iyi reklamın bu hastalar olduğunu düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda ülkemiz çok daha iyi yerlere gelecek" açıklamasına yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber