Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 13:58 Yorum: 0

Sağlıkçılar ‘Beyaz Kod’ Sisteminin Uygulanmasını İstedi

Van-Hakkari Tabip Odası ile SES Van Şubesi üyeleri, sağlıkçılara yönelik yapılan şiddetin son bulması için "beyaz kod" sisteminin pratik uygulamaya geçirilmesini...

Sağlıkçılar ‘Beyaz Kod’ Sisteminin Uygulanmasını İstedi

Van-Hakkari Tabip Odası ile SES Van Şubesi üyeleri, sağlıkçılara yönelik yapılan şiddetin son bulması için "beyaz kod" sisteminin pratik uygulamaya geçirilmesini istediler.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Özgür Deniz Değer, hastayla yaşam arasında bağ kurmak için özveriyle hizmet sunan sağlık emekçilerine yönelik yapılan şiddeti kınadıklarını vurguladı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önünün alınması gerektiğini ifade eden Değer, "12 Mayıs 2016 tarihinde hastanemiz acil servisinde çalışan görevli hekim arkadaşımız Dr. Atilla Özdere, acil servise başvuran bir hastanın yakınları tarafından darp edildi. Hekim arkadaşımız darp sebebiyle YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yatırılarak tedavi altına alındı. Sağlık emekçilerine yönelen bu şiddetin önlenebilmesi için konunun anında güvenlik birimlerine ve adli birimlere intikalini sağlayan "beyaz kod" sisteminin pratik uygulamaya geçirilmesini, acil kliniğindeki çalışma koşullarının iyileştirilerek, çalışma ortamının daha güvenli hale getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Açıklamalarında tüm ülkede barış dilinin egemen olmasını dilediklerini de belirten Değer, "Baskı ve şiddetin ülkemizde olağan ve yaygın gelmesini isteyenlere karşı tüm sağlık çalışanları olarak bunun karşısında olacağız. Hastanemizde yaşanan ve maalesef hiç de münferit olmayan bu şiddet olayı nedeniyle üzgünüz, kırgınız, hak etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlıkçılar ‘Beyaz Kod’ Sisteminin Uygulanmasını İstedi

Sağlıkçılar ‘Beyaz Kod’ Sisteminin Uygulanmasını İstedi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber