Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 26 Eylül 2018 - 15:43 Yorum: 0

Sağlıklı bir nesil için sütün önemi

Medical Park Gaziantep Hastanesi, "Dünya Okul Süt Günü" kapsamında Hatice Karslıgil ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine süt dağıttı.

Sağlıklı bir nesil için sütün önemi

Medical Park Gaziantep Hastanesi, "Dünya Okul Süt Günü" kapsamında Hatice Karslıgil ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine süt dağıttı.

Çocukların 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ilk döneminde okula adaptasyon sürecinde beslenme alışkanlıkları da önemli rol oynamaktadır. Medical Park Gaziantep Hastanesi, Beslenme ve Diyet Uzmanı Işıl Turgay Canbolat, "Öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemektir. 7 farklı coğrafi bölgede, sosyo-ekonomik ve kültürel farklılıklardan kaynaklanan yaşam tarzları, bireylerin beslenme alışkanlıklarını da küçük yaşlardan itibaren şekillendirmektedir. Özellikle vitamin ve mineral yetersizliğinden kaynaklanan kemik sağlığında ve birçok sağlık sorununun önüne geçilmesinde, süt çok önemli bir gıdadır. Süt sayesinde kemiklerimiz güçlü sağlıklı olur" dedi.

Seminere katılan Hatice Karslıgil İlkokul Müdürü Tamer Uskan, memnun olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin devam etmesini ve katkılarından dolayı Medical Park Gaziantep Hastanesine teşekkür ettiklerini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber