Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 02 Temmuz 2015 - 03:12 Yorum: 0

Sağlıklı cilt için önce içerden beslenin!

Özellikle bol meyve ve sebze tüketimi cilt sağlığında son derece önemli.

Sağlıklı cilt için önce içerden beslenin!

Özellikle bol meyve ve sebze tüketimi cilt sağlığında son derece önemli. Örneğin; C vitamini serbest radikallerle savaşarak hem cildin gençleşmesine katkı sağlıyor hem de cilde nem kazandırıyor. O zaman, C vitamini bakımından oldukça zengin olan kiviyi beslenme listenize ekleyebilirsiniz. Çünkü 100 gr kivi, 90 mg C vitamini içeriyor.

Derin Çizgilere Somon Balığı
Somon balığı, cilt elastikiyetini artırma özelliği bulunan bir tür karotenoid olan astaxanthin maddesi içermektedir. Bu madde yüzde derin çizgilerin oluşmasını engellemeye yardımcı oluyor. Haftada 2 kez ızgara somon balığı yemek cilt için son derece faydalıdır.

Ispanak ciltte su tutuyor
A vitamini cildin gergin olmasına katkı sağlıyor ve su tutma kapasitesini artırıyor. Havuç, ıspanak, lahana, biber, brokoli, koyu yeşil sebzeler bolca A vitamini içeriyor. Bu sebzelerin doğal ve taze olanlarını tüketmek gerekmektedir.

Fındık ciltteki hasarı önlüyor
E vitamini antioksidan olması nedeniyle yaşlanma ve UV ışınlarına maruz kalındıktan sonra ciltteki olası hasarın önlenmesinde fayda sağlıyor. Ayrıca cildin nemlenmesine ve yumuşamasına yardımcı oluyor. Bir avuç fındık, günlük E Vitamini ihtiyacının karşılanmasını sağlar.

Su cilt kuruluğunu önlüyor
Cilt kuruluğunu engellemek için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bol su tüketmek olmalıdır. Işıl ışıl bir cilt için gün en az 10 bardak su içmeye özen göstermelisiniz.

Ilık suyla duş almak
Sıcak suyla sık duş almak, uzun süren ve banyo köpükleriyle yapılan duşlar ciltte kuruluğun artmasına neden olur. Bu nedenle banyo ve duş süresini 10 dakikada tutmaya özen göstermenizde fayda vardır. Ayrıca sıcak değil, ılık suyla duş almaya da dikkat etmelisiniz.

Kese ve peeling
Özellikle soğuk kış aylarında çok sık kese ve peeling uygulamak sakıncalı. İlerleyen yaş ile birlikte ciltte incelme ve elastikiyetinin azalması gibi bir sorunlar oluşabiliyor. Buna bir de kuru ve soğuk hava eklenince ciltte tahriş ve kabuklanmalar meydana gelebilir.

Alkolden uzak durun
Aşırı alkol tüketimi cildin su kaybetmesine, bunun sonucunda da kuruyup kırışmasına neden olur. Alkol tüketimini minimuma indirmeye özen göstermelisiniz.

Haber Kaynağı: SÖZCÜ
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber