Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 30 Eylül 2014 - 11:05 Yorum: 0

Sahanında sorunlarını sizler bildiğiniz için biz size geliyoruz

Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi 2 Hibe Programı’nın Bölge Tanıtım Toplantısı gerçekleşti.

Sahanında sorunlarını sizler bildiğiniz için biz size geliyoruz

MALATYA - Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi 2 Hibe Programı’nın  Bölge Tanıtım Toplantısı gerçekleşti.

Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi 2 Hibe Programının Bölge Tanıtım Toplantısı, Malatya’da Ticaret Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Uğur Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri ve Uluslararası Projeler Daire Başkanı Cengiz Aydemir, Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile bölge illerinden gelen katılımcılar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “hayat boyu öğrenme, kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam açısından kişilerin bilgi, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla yaşamı buyunca üslendiği kısacası beşikten mezara kadarki tüm öğrenme faaliyetinin yapıldığı bir alandır. Her bir bireyin hayat boyu öğrenme sürecinde Halk Eğitim Merkezlerimizde mutlaka desteklenmesi ve mutlaka her bir bireye ulaşılması hedeflenmiştir. Bu bağlamda gerçekleştirilen Hayat boyu öğrenmenin Desteklenmesi Projesinin Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri ve Uluslararası Projeler Daire Başkanı Cengiz Aydemir ise, “Projelerin yoğun olduğu veya proje çıktısını belirlediğimiz alan ile ilgili olarak proje çıktısının yoğun olduğu alanlarda bu gibi bilgilendirme toplantıları yapıyoruz, hedef iller belirliyoruz ve o illere gidiyoruz. Amacımız şu, her ilin kendi saha sorunları vardır ve o saha sorunlarını da sahada gelen insanlar bilir. Biz İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı olarak çalışma Bakanlığı haricinde Milli Eğitim Bakanlığının, Adalet Bakanlığı’nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Aile Bakanlığı’nın istihdamla ilgili, eğitim ile ilgili sosyal alanlarla ilgili bütün projelerini akredite eden bir kurumuyuz. AB bir hibe dağıtmak istediği zaman bizim aracılığımız ile dağıtıyor. Fakat biz tek başımıza hibeleri dağıtamıyoruz. Sorunların varlığını ve bu sorunların çözüm önerilerini alıp ona göre tekliflere çıkıyoruz. Sahanında sorunlarını sizler bildiğiniz için biz size geliyoruz. Hayat Boyu Öğrenme 2. Hibe Programında desteklenecek projeler için belirlenen bütçe 7 milyon 250 bin Avro’dur” şeklinde bilgi verdi.

Konuşmaların ardından kısa bir aradan sonra Hibe Programının Tanıtımı yapıldı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü sosyal Ortaklar Ve Projeler Uzmanı Güngör Yavuz; Program Hedefleri, Öncelikleri, Hibe Tutarı ve Süresi, Başvuru Sahibi ve Eş-Başvuru Sahibinin Uygunluğu, Gidenlerin Uygunluğu hakkında kısa bir seminer verdi ardından Hayat Boyu Öğrenme Proje Uzmanlarından Alparslan Kölmek ise Başvuru ve Genel değerlendirme süreci ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber