Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 27 Mart 2017 - 22:08 Yorum: 0

Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin darbe girişimi davası başladı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin aralarında eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral...

Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin darbe girişimi davası başladı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin aralarında eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem'in de bulunduğu 28 kişi hakkında açılan dava başladı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan duruşma salonunda görülen davaya sanıklar, taraf avukatları ile sanık yakınları katıldı. Eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Üstem, duruşmada savunmasını yaptı. Sahil Güvenli Komutanlığının darbe girişimine dahil olmadığını öne süren Üstem, TBMM'nin bombalanmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a ulaşamadığını, bundan ötürü bazı hataların yaşanmış olabileceğini belirtti. FETÖ ile bir bağının bulunmadığını savunan Üstem, örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock'u kullanmadığını öne sürdü.

Üstem, darbe girişimi gecesi saat 23.20 sıralarında Sahil Güvenlik Komutanlığına sivil kıyafeti ile giriş yaptığını belirterek, farklı birimlerde bulunan rütbeli kişilere birliğe gelme yönünde emir verdiğini ifade etti. Üstem, yaşananlar hakkında bir bilgisinin bulunmadığını söylediğini dile getirdi.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 10 Temmuz 2015'te kendisini arayarak Marmaris'teki Okluk Koyu'nun 12 Temmuz 2015'te deniz araçlarından arındırılması emrini verdiğini anlatan Üstem, Ala'nın Okluk Koyu'nun neden boşaltılması gerektiği yönünde bir bilgi vermediğini söyledi. Üstem, daha sonra tedbirlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için alındığını anladığını aktardı. Üstem, Okluk Koyu'nun ilk başta bir günlük boşaltıldığını, daha sonra bu sürenin uzadığını öğrendiğini, bundan dolayı da orada bulunan yetkililer ile durum hakkında sık sık telefon ile bilgi aldığını kaydederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otel ile ilgili olmayan yerler hakkında bilgiler aldığını, sorduğu soruların darbe girişimi ile ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını savundu.

Üstem, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi grup komutanlıklarına çekilen mesajlara ilişkin, "Darbe girişimi gecesi gelen mesajlardan ilki deniz hudut kapılarının güvenliğiyle ilgili mesajdı. Sabaha karşı bir mesaj daha geldi. O gece yaşanan olaylara bakınca bunun normal olduğunu düşündüm. Sabaha karşı gelen bir mesajda da bazı botların kontrolsüz hareket etmesinin engellenmesi istenilmiş. Bu mesajda benim imzam yok. Böyle bir mesajın darbe girişimini desteklenmek için atıldığı doğru değil. Botlarda bulunan mühimmatın yüzde 10'unun emniyetli sahalara ateşlenmesi yönünde emri de ben vermedim" diye konuştu.

Üstem, darbecilere yardımda bulunmadığını, birliğin emniyetini almak için çalıştığını savundu. Üstem, "herkes silahını alsın gelsin" yönünde bir emir vermediğini iddia etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber