Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Eylül 2016 - 08:43 Yorum: 0

Sahil kesimlerinde kurbanlıklar elde kaldı

Aydın'ın Didim ilçesinde Kurban Bayramı'nın ikinci gününde de satışlar olmayınca küçükbaşların birçoğu ellerinde kaldı.

Sahil kesimlerinde kurbanlıklar elde kaldı

Aydın'ın Didim ilçesinde Kurban Bayramı'nın ikinci gününde de satışlar olmayınca küçükbaşların birçoğu ellerinde kaldı.

Didim'in Akyeniköy Mahallesin de keçi yetiştiriciliği yaptığını belirten Hakkı Doyuran, ilçede yerel halktan ziyade yazlıkçılara umut bağladıklarını ancak bayram öncesi bölgede yoğunluk yaşanmasına rağmen umdukları gibi özellikle küçükbaş kurbanlıkların ilgi görmediğini söyledi.

Bayramın ikinci günün de kurbanlık fiyatların düşmesine rağmen satışlar istenilen düzeyde seyir etmediğini ifade eden Doyuran, "Hayvan pazarına gelen çoğu küçükbaş besiciler de umdukları gibi satış yapamadılar. İl gün Allah'a çok şükür, kısmen satışlar oldu. İkinci gün küçükbaş kurbanlıklar 400 TL'ye kadar düşmesine rağmen satışlar durdu. Maliyetleri kurtarmayınca kurbanlıkları meralara yaymaya çıkardık. Bir turizm ilçesi olan Didim de 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yazlık siteler ve otellerde turist yoğunluk yaşanmasına rağmen özellikle küçükbaş kurbanlıklar nüfus kalabalık olmasına rağmen ilgi görmedi" diye konuştu.

Çocukluğundan beri keçi çobanlığı yaptığını belirten Doyuran, 66 yaşında olmasına rağmen dağda keçi güttüğünü, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ve bir sonraki kurbana yeni kurbanlıklar yetiştirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber