Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Eylül 2014 - 10:28 Yorum: 0

Şahin koyun sürüsüne saldırdı

ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde saldırdığı koyun sürüsünden bir kuzuyu götürmeye çalışan şahini çoban ve mahalleli etkisiz hale getirdi. Çubuk'a bağlı Yenice Mahallesinde...

Şahin koyun sürüsüne saldırdı

ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde saldırdığı koyun sürüsünden bir kuzuyu götürmeye çalışan şahini çoban ve mahalleli etkisiz hale getirdi. 

Çubuk'a bağlı Yenice Mahallesinde bulunan harmanlık alanda koyun sürüsü otlatan Ahmet Sarıtaş, koyunlara saldıran ve bir kuzuyu götürmeye çalışan şahine çevredekilerle müdahale etti. 

Sarıtaş, müdahale sırasında yaralanan şahini de Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere teslim etti. Sarıtaş, uzun yıllardır çobanlık yaptığını ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ifade etti. 

Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise vatandaşlar tarafından kartal zannedilen yırtıcı kuşun şahin olduğunu belirtti. Topçu, "Muhtemelen aç kaldığından sürüye saldırdı. Bu tür vaka özellikle yerleşim yerlerinde çok sık rastlanan bir vaka değildir. Biz kanadından yaralanan şahinin gerekli tedavisini yaptıktan ve rehabilitasyon sürecini tamamlandıktan sonra yeniden doğaya salacağız" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber