Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 14:33 Yorum: 0

ŞAHİN UCLG’nin başkan yardımcılığına seçildi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA)'nın Dönem Başkanlığını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye...

ŞAHİN UCLG’nin başkan yardımcılığına seçildi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA)'nın Dönem Başkanlığını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, aynı zamanda Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG)'nin başkan yardımcılığına da seçildi.

Kolombiya'nın Başkenti Bogotá'da gerçekleştirilen UCLG Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı'nın 5. Kongresi'nde oy çokluğu ile başkan yardımcılığına seçilen Şahin, her iki görevi de layıkıyla yerine getireceğini ifade etti. Birliğe bağlı kentler ile diğer kentlerin ortak sorunlarını dünya gündeminde tutacaklarını ve yeni projeler üreteceklerini vurgulayan Şahin, yerel yönetimlerini sıkıntılarına çözümler üreteceklerini de kaydetti.

6 yıldır görevini başarıyla sürdüren ve başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı UCLG başkanlığı yapılan seçim ile bu dönem Afrika Yerel Yönetimler Derneği Başkanı Parks Tau'ya devretti. Yapılan seçimde oy çokluğu ile UCLG'de başkan yardımcılığına ise Fatma Şahin seçildi.

2016 Dünya Kongresi, UCLG tarihinde ilk kez, bir Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kentsel Kalkınma Konferansı yani Habitat III Konferansı ile peş peşe gerçekleştirilmişti. Şahin, en son Gaziantep'te yapılan UCLG-MEWA kongresinde başkanlığa seçilmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber