Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Eylül 2016 - 14:48 Yorum: 0

Şahinbey Belediyesi meslek sahibi yapıyor

Şahinbey Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarında eğitimlerini tamamlayıp mezun olan 167 kursiyer için sertifika töreni düzenledi.

Şahinbey Belediyesi meslek sahibi yapıyor

Şahinbey Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarında eğitimlerini tamamlayıp mezun olan 167 kursiyer için sertifika töreni düzenledi.

Eğitime büyük önem veren ve 73 sosyal tesisinde, 7'den 70'e herkese eğitim imkanı sunan Şahinbey Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarında bilgisayarlı muhasebe ve kuaförlük programlarından mezun olan 167 kursiyere sertifikalarını verdi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Eğitimde başarıyı destekliyoruz

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak eğitime önem verdiklerini belirterek, "Milletvekilimizle birlikte, sosyal tesislerimizde, gençlik merkezlerimizde kurslarını tamamlayan, aldığı kurslar sonrasında girdikleri üniversite sınavlarında ve Fen Lisesi sınavlarında başarılı olan 1250 öğrencimizle birlikte toplantı yaptık ve onların başarılardan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade ettik. Şahinbey Belediyesi olarak bir belediye gibi değil adeta Milli Eğitim gibi çalışıyoruz. Amacımız eğitimi ve başarıyı desteklemek. Sadece kaldırım, yol, park spor tesisleri, konut, işyeri gibi belediyeciliği ana temel hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilikte de beşikten mezara kadar hizmet anlayışı ile çalışıyoruz. Bugüne kadar 350 bine yakın vatandaşımıza çeşitli kurslarda eğitim verdik. Bu programda da Bilgisayarlı Muhasebe ve Kuaförlük programlarından eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimize sertifikalarını vereceğiz. Şimdiye kadar meslek edindirme kurslarında 24 bin 335 kişi sertifikasını aldı. İnşallah sertifikasını alacak olan öğrencilerimiz kendi iş yerlerini kuracaklar. Belki kendi iş yerlerinde başka insanlarında çalışmalarına vesile olacaklar. Ben emeği gecen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

'Biz milletimize hizmet için varız'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediyesi'nin eğitimde çok ciddi atılımlar yaptığına dikkati çekerek, "Gaziantep nüfusunun yüzde 20'si kursiyer olarak Şahinbey Belediyemizin sosyal tesislerinde eğitim aldı. Nüfusumuzun her beş kişisinden bir tanesi, sadece Şahinbey İlçesini baz alırsak nüfusunun yüzde 50'si Şahinbey Belediyesi kurslarından faydalanmış oluyor. Ayrıca her yıl 11 yeni tesis yapılmış. Bunlar sadece parayla yapılacak şeyler değil. Bu çalışma eğitimdeki özgüvenimizi de arttırıyor. Sosyal tesislerde eğitim alan her 100 öğrenciden 80'i istedikleri okulları kazanmış bu çok ciddi bir rakam. Bu aziz millete ne kadar hizmet etsek azdır. Ben ne kadar hizmet yaparsam yapayım bu milletin ayağının türabı bile olamam. Aziz milletimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Şahinbey Belediyesi meslek sahibi yapıyor

Şahinbey Belediyesi meslek sahibi yapıyor

Şahinbey Belediyesi meslek sahibi yapıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber